nieuws

GaultMillau België: Hof van Cleve in de prijzen

Restaurant

GaultMillau België heeft Peter Goossens van driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem (B) uitgeroepen tot Beste Chef 2013. Echtgenote Lieve Goossens kreeg van GaultMillau de titel Gastvrouw van het Jaar. Het driesterrenrestaurant scoort voor de tiende keer op rij 19,5 punten in de culinaire gids. De hoogste score van België.

GaultMillau België: Hof van Cleve in de prijzen

Hof van Cleve krijgt van GaultMillau België voor de tiende keer 19,5 punten. In tegenstelling tot GaultMillau Nederland,heeft België nog nooit het maximaal aantal van 20 punten toegekend. In ons land krijgt ‘perfectionistisch kunstenaar’ Sergio Herman van driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis de hoogst haalbare score.

Hof van Cleve wordt in België op de voet gevolgd door de Brusselse restaurants Comme Chez Soi, Sea Grill en Bon-Bon, die 19 op 20 punten halen. Twee restaurants scoorden 18,5/20: Hertog Jan in Sint-Michiels en In de Wulf.

Chef van het Jaar

Dit laatste restaurant levert ook de Chef van het Jaar voor 2013, Kobe Desramault. De gids in België stelt elk jaar ook drie beloftevolle chefs voor. Voor 2013 zijn dat Matthieu Beudaert van Table d’Amis (Kortrijk), Benoit Meusy van L’Imperatif (Maisières) en Alexandre Dionisio van het restaurant Chez Alexandre (Brussel). Beste sommelier van 2013 is Pierre Thirifays van restaurant Arabelle Meirlaen in Hoei.

Reageer op dit artikel