nieuws

Lars van Galen verder zonder Bib Gourmand

Restaurant

Tuindorphotel ’t Lansink in Hengelo van de nieuwe eigenaren Lars van Galen en Richard van den Hoeven heeft haar Bib Gourmand verloren. Dit heeft Michelin maandag 5 november bekend gemaakt. Het restaurant staat in de gids onder de oude naam Kouwenberg’s en deze verliest haar Bib Gourmand.

Lars van Galen verder zonder Bib Gourmand

Kouwenberg’s in Hengelo staat in de lijst met 17 restaurants die hun Bib Gourmand voor 2013 verliezen. ‘Kouwenberg’s is de naam waaronder de vorige eigenaren van ’t Lansink het restaurant voerden,’ aldus Van den Hoeven. Met het ‘verlies’ van de Bib worden de speculaties over sterkansen voor ’t Lansink opgevoerd. Van Galen kookte vorig jaar een Michelinster toen hij nog in dienst van De Bloemenbeek in de Lutte was.

Mede-eigenaar Richard van den Hoeven van ’t Lansink durft geen harde uitspraak te doen over de kans op een Michelinster. ‘Laten we bij de feiten blijven. We zijn onze Bib Gourmand kwijt en verder is het afwachten.’ Lars van Galen is afgelopen weekend vader geworden en daarom niet bereikbaar voor een reactie op het ‘verlies’ van de Bib Gourmand.

‘We wachten het af. Verder wil ik alle collega’s feliciteren die een Bib hebben gekregen of hem behouden,’ besluit van Den Hoeven.

’t Lansink stijgt in de GaultMillau gids een volle punt van 13 naar 14. ‘Dat is voor ons een groot compliment. We doen ons best en verder is het, zoals ik al zei, afwachten.’ Op maandag 26 november maakt Michelin bekend welke restaurants een ster krijgen.

Klik hier voor de vervallen Bib Gourmands 2013

Klik hier voor de nieuwe Bib Gourmands 2013

Klik hier voor het volledige overzicht met Bib Gourmand Restaurants

Reageer op dit artikel