nieuws

Lekker 2014: Inter Scaldes op 1

Restaurant

Voor het eerst in negen jaar heeft de gids Lekker een nieuwe nummer één: Inter Scaldes uit Kruiningen van Jannis en Claudia Brevet heeft de toppositie overgenomen van Sergio Herman. Oud Sluis is niet opgenomen in de top 500-lijst vanwege de sluiting in december.

Lekker 2014: Inter Scaldes op 1

Op twee staat Boreas in Heeze van Sonja en Nico Boreas en op drie De Leest van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman in Vaassen. De Librije uit Zwolle van Jonnie en Therese Boer staat op vier en De Zwethheul van Mario Ridder in Schipluiden op vijf. Da Vinci uit Maasbracht van Margo Reuten volgt op positie zes in de top tien van Lekker. FG Restaurant (voorheen Ivy) van Francois Geurds staat op zeven, De Lindenhof in Giethoorn op acht, La Rive van chef Roger Rassin in het Amstel Hotel  in Amsterdam op negen en de top 10 wordt afgesloten door Pure C in Cadzand. De leiding van deze laatste keuken is in  handen van Syrco Bakker.

Top 10 Lekker 2014*

1 Inter Scaldes (2)
2 Boreas (8)
3 De Leest (6)
4 De Librije (3)
5 De Zwethheul (4)
6 Da Vinci (10)
7 FG Restaurant (7)
8 De Lindenhof (12)
9 La Rive (9)
10 Pure C (23)
*Positie in Lekker 2013

Hans van Wolde

Naast Oud Sluis is ook Beluga in Maastricht uit de top 10 verdwenen. De tweesterrenzaak van Hans van Wolde is aan de rand van de top-100 geparkeerd op 99, zijn collega Toine Hermsen van het gelijknamige één ster restaurant in Maastricht op 100. Dit omdat beide chefs hebben aangekondigd hun formule drastisch te wijzigen en alleen nog maar ‘gewone’ kost te serveren. Lekker wenst het resultaat daarvan af te wachten vooraleer een definitieve notering volgt.

Reageer op dit artikel