nieuws

Ron Blaauw: ‘geen waarde aan Nederlandse gidsen

Restaurant

Ron Blaauw stijgt met zijn Ron Gastrobar in Amsterdam van 27 naar plek 23 in de gids Lekker 2014. ‘Leuk voor mijn mensen maar zelf hecht ik geen waarde aan de Nederlandse gidsen. Ik snap alleen niet dat Lekker praat over een nieuw concept. Het is een heel nieuwe zaak.

Ron Blaauw: ‘geen waarde aan Nederlandse gidsen

Ron Blaauw sloot zijn gelijknamige tweesterrenrestaurant in Amsterdam begin dit jaar en heropende – op dezelfde locatie – in april Ron Gastrobar. Met deze Gastrobar stijgt hij vier plaatsen tot nummer 23 in de Lekker top 500 van Nederland.

‘Ik heb mijn mening over de Nederlandse gidsen vaak genoeg geventileerd. Ik hecht er voor mezelf geen waarde aan. Dat Ron Gastrobar een goede keuze is geweest; dat wist ik al. Volgend jaar is er weer een gids en daarin kan het allemaal weer heel anders zijn.’

Ron voegt er aan toe dat hij superblij is voor Bridges en (lachend) dat hij baalt dat Lucas Rive boven de Gastrobar staat (op 22 – red). ‘Ontzettend leuk voor Lucas. Hij heeft de stap gezet en eigen geld in de zaak gestoken. Dan gun je iemand dat het goed gaat.’

Over de beslissing van Lekker om Beluga Loves You van Hans van Wolde te parkeren op plek 99 zegt hij: ‘Lekker heeft denk ik geen of niet voldoende mogelijkheid gehad om voor het verschijnen van de gids te eten bij Hans. Misschien is het wel een geste van lekker om hem toch in de top 100 op te nemen.’

Reageer op dit artikel