nieuws

Westerschelde op plafond nieuw restaurant Amadore

Restaurant

Amadore hotels & restaurants opent op 25 oktober haar nieuwe restaurant Vis à Vis aan de boulevard in Vlissingen. Het restaurant krijgt een bijzonder plafond in de vorm van een 22 meter lang doek met een afbeelding van de Westerschelde.

Westerschelde op plafond nieuw restaurant Amadore

‘Het is uniek in Europa’, zegt een woordvoerder van Amadore. ‘Onze designer heeft een mega-satellietfoto van de monding en start van de rivier de Westerschelde aangeschaft en bewerkt, zodat er grote stroken geplot konden worden door I-oms, die ook zorg hebben gedragen voor het aanbrengen.’

Het spanplafond is een idee uit de koker van Interieurontwerper Ferry Tabeling van Heineken. 25 oktober opent het nieuwe restaurant, dat op de plek zit waar Amadore voorheen café restaurant Raymondo uitbaatte. Eerder dit jaar gaf ceo Jerry van Zuijlen nog aan dat het om een renovatie ging, naar nu blijkt wordt het hele concept dus vernieuwd.

De naam Vis à Vis dekt de lading: het wordt een visrestaurant. Ook de betekenis van de Franse uitdrukking (aangezicht tot aangezicht) komt terug: van oorsprong werd hiermee de opstelling van zetels in voertuigen bedoeld, maar slaat ook op het tegenover elkaar zitten aan tafel, op ontmoeten. Ook is de locatie ‘tegenover’ de zee.

Reageer op dit artikel