nieuws

Kroft verliest Bib Gourmand 2014: ‘goed ziek van

Restaurant

Patrick van der Kroft verliest zijn Bib Gourmand voor restaurant Kroft in Hoorn. Via Misset Horeca vernam hij het slechte nieuws. ‘Ik ben er goed ziek van. Balen. Heel jammer. Recensies in Lekker en GaultMillau waren goed, dus hier had ik niet op gerekend.

Kroft verliest Bib Gourmand 2014: ‘goed ziek van

Een verklaring voor het verlies van de Bib Gourmand voor 2014 zoekt Patrick van der Kroft in de gewijzigde menu’s van Kroft. In september 2012 hebben we het keuzemenu vervangen door een verrassingsmenu. Drie gangen voor 31,50 euro. Aan de prijs kan het dus niet liggen. Wel aan het feit dat Michelin misschien een uitgeschreven keuzemenu wil.’

Michelin

Voordat Kroft de wijziging in de menu’s doorvoerde in zijn Hoornse restaurant, nam de chef contact op met Michelin. ‘We hebben contact gezocht met Michelin en gevraagd of onze keuze gevolgen zou kunnen hebben voor de Bib Gourmand. Met de weinige informatie die we terugkregen, gingen wij er van uit dat dit niet het geval was.’

Menu uitschrijven

Van der Kroft gaat met compagnon Jorien Pieters overleggen wat hij nu gaat doen. ‘Misschien het menu toch weer volledig uitschrijven? Ik weet het niet. We blijven in ieder geval lekker koken en mensen verrassen in onze zaak.’ Kroft denkt komend jaar juist wel een culinaire slag te kunnen maken. Recentelijk bereidde hij uit met Brasserie Aan de Kade in Hoorn. ‘We gaan met de chefs daar overleggen. Er is zeker culinaire ambitie.’

Reageer op dit artikel