nieuws

Rousseau: geen verklaring voor verlies Bib Gourmand 2014

Restaurant

Jean-Marc Rousseau staat met zijn restaurant Rousseau in Den Haag niet meer in de gids van Michelin met de Bib Gourmand-vermeldingen voor 2014. Dit nieuws is maandagochtend 4 november bekendgemaakt. Een verklaring heeft Rousseau er niet voor. Ster-kandidaat vindt hij zichzelf niet.

Rousseau: geen verklaring voor verlies Bib Gourmand 2014

‘Heel jammer,’ is de eerste reactie van patron-cuisinier Jean-Marc Rousseau van het gelijknamige restaurant in Den Haag. Samen met Maxime was Rousseau tot voor kort als enige in Den Haag in bezit van een Bib Gourmand. Rousseau valt af, er bij komen Basaal en Les Ombrelles.

‘Een Bib Gourmand is een mooie erkenning voor de prijs-kwaliteit. Niet onbelangrijk in deze nieuwe tijd. Maar daar is bij ons niets aan veranderd. We hebben nog steeds elke maand een andere kaart, met een driegangenmenu voor 34,50 euro. Ik heb al jaren mijn eigen kookstijl. Misschien is het een keertje wat minder in de smaak gevallen bij Michelin. Iets anders kan ik niet bedenken. Goed voor de zaak is het in ieder geval niet. Maar een reden kan ik zo echt niet geven’, zegt de Fransman desgevraagd tegen Misset Horeca.

Rousseau heeft sinds 2010 een Bib Gourmand. In de gids van Gault Millau voor 2014 heeft Rousseau 12 punten.

Reageer op dit artikel