nieuws

Sterrestaurant De Molen dicht

Restaurant

Sterrestaurant De Molen in Kaatsheuvel is dicht. Het restaurant van gastheer Jerry van der Pluijm en met Wouter van Laarhoven achter de kachel is per direct gesloten. Het restaurant – gevestigd in een 19e eeuwse molen – kreeg in november 2008 een ster van Michelin.

Sterrestaurant De Molen dicht

Wouter van Laarhoven en Jerry van der Pluijm brengen het bericht over de sluiting van Restaurant De Molen* op hun Facebookpagina’s. Chef Van Laarhoven schrijft: ‘Met heel, heel, heel veel pijn in mijn hart is het voorbij, 9 jaar lang alles gegeven. We waren zo goed bezig, iedereen onwijs bedankt.’

Van der Pluijm geeft als reden van de sluiting in het bericht een aantal oorzaken aan. ‘De economische crisis, hoge kosten en achterblijvende omzet hebben ons genoodzaakt om deze beslissing te moeten nemen voor ons bedrijf. Voortzetting bleek na het onderzoeken van alle opties niet meer mogelijk.’

Faillissement

Het faillissement is door eigenaar Jerry van der Pluijm zelf aangevraagd. Naar verwachting wordt dit dinsdag 15 juli uitgesproken. Het restaurant is per direct gesloten. Dit laat de partner van Van der Pluijm, Monique, desgevraagd weten aan Misset Horeca. Met de sluiting verliezen zeven mensen hun baan. ‘We waren bezig met een conceptwijziging. Maar dit kost tijd, veel tijd en die hebben we helaas niet gekregen. Als je in een neerwaartse spiraal zit, stapelen dingen zich op en op een gegeven moment moet je dan verstandig zijn. Hoe moeilijk en hoe hard het ook is. We hebben er echt met z’n allen voor geknokt en gestreden maar helaas niet met het gewenste resultaat.’

Reageer op dit artikel