nieuws

Lotte Wolf naar The Grand

Restaurant

Lotte Wolf maakt de overstap van Sergio Herman naar hotel The Grand in Amsterdam met sterrestaurant Bridges. Ze wordt met ingang van 1 juli wine director in het vijfsterrenhotel. Ze wordt daar samen met chef Bobby Rust verantwoordelijk voor de wijnkaart.

Lotte Wolf naar The Grand

Sinds februari 2010 werkt Lotte Wolf (1985) voor Sergio Herman. Ze begon als sommelier bij Oud Sluis en groeide uit tot wine director. Voordat ze werkte voor de bedrijven van Sergio Herman (Oud Sluis, Purce C en The Jane in Antwerpen) werkte ze bij Restaurant ‘t Zilte**, bij Callas, bij Seinpost en bij Fifteen van Jamie Oliver.

Bobby Rust ook bij The Grand

Over haar nieuwe baan zegt ze: ‘Een geweldige uitdaging die ik met beide handen aangrijp. Het mooie is dat ik al eerder met chef de cuisine Bobby Rust heb mogen samenwerken. We zijn daardoor goed op elkaar ingespeeld.’

GaultMillau: talentvol sommelier

Wolf, de jongste vinoloog van Nederland, verbleef recent een tijd in Zuid-Afrika. Ze werd in 2013 door GaultMillau benoemd tot talentvol sommelier van het Jaar. Ze heeft een passie voor spannende wijnen met een verhaal, zonder toevoegingen van chemicaliën en pesticiden; een wijn waarvan je de druif proeft. ‘Het mooiste aan dit vak vind ik dat ik mijn passie voor wijn en spijs kan overdragen. Ik hoop daarmee mijn kennis van het vak te verspreiden, zodat meer en meer mensen kunnen genieten van een bijzonder glas wijn’, aldus Wolf.

 

Reageer op dit artikel