nieuws

Kaagman & Kortekaas opent in september in Amsterdam

Restaurant

Giel Kaagman en Bram Kortekaas openen in september hun eigen restaurant. In het hart van de hoofdstad opent medio september Kaagman & Kortekaas, een ‘hedendaagse, Parijse bistro.’

Kaagman & Kortekaas opent in september in Amsterdam

Kaagman en Kortekaas zijn beiden geen onbekende in het Amsterdamse. Kortekaas was onder meer manager en sommelier bij Rijsel en Kaagman onder meer bij Visaandeschelde en Toscanini. De nieuwbakken ondernemers hebben een gezamenlijk historie bij restaurant Bordewijk: Kortekaas als sommelier, Kaagman als chef.

Bistro Parijse stijl
Het nieuwe restaurant, in het oude centrum aan de Sint Nicolaasstraat, is geïnspireerd op de stijl van de hedendaagse bistro’s van Parijs. Kaagman & Kortekaas is volgens de eigenaren veel wild en gevogelte, huisgemaakte charcuterie en oesters aan de bar. Het voert een kleine kaart met een dagelijks wisselend menu met louter ambachtelijke en seizoensgebonden gerechten.

Goed eten, bescheiden prijs
Kaagman & Kortekaas wil in de keuken graag spannend en uitdagend zijn, maar aan tafel vooral een warme en vertrouwde sfeer bieden. ‘Er zijn veel restaurants in Amsterdam, maar er zijn er weinig waar je heel goed kunt eten voor een bescheiden bedrag en waar je je helemaal op je gemak voelt in een ontspannen omgeving. Die ambitie hebben we met Kaagman & Kortekaas’, aldus Giel Kaagman.

Bordewijk
Giel Kaagman werkt sinds zijn twaalfde in een keuken, eerst in zijn eigen Enkhuizen en later in verschillende restaurants in België. In Amsterdam kennen mensen hem van Visaandeschelde, Toscanini en vooral van zijn vele jaren als chef bij Bordewijk. Bram Kortekaas is de man van wijn, kaas en gastvrijheid. Als sommelier bij Bordewijk en manager en sommelier bij het populaire Rijsel groeide hij uit tot een geliefd gastheer en wijnkenner van naam.