Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend

Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend

Zes van de acht deelnemers aan de Gouden Koksmuts zijn bekend. Zij gaan op 11 januari tijdens de Horecava de strijd aan in de 56e editie van de kookwedstrijd.

De Gouden Koksmuts heeft begin dit jaar de opzet gewijzigd, en is als onderdeel van de Nationale Kampioenschappen voor Koks een wedstrijd voor teams van toprestaurants met een SVH Meesterkok of sterrenchef in de keuken.

Er is plek voor acht brigades, daar zijn er nu zes van bekend:

  • Ciel Bleu**, SVH Meesterkok Onno Kokmeijer
  • De Leuf *, chef de cuisine Bas van Kranen
  • De Lindehof **, SVH Meesterkok Soenil Bahadoer
  • Merlet *, chef de cuisine Jonathan Zandbergen
  • Spetters *, chef de cuisine Laurent Smallegange
  • Wollerich *, chef de cuisine Gerard Wollerich

Jury

Ook in de jury zitten grote namen: naast voorzitter Thomas Bühner van La Vie *** in Osnabrück zitten ook in de jury: Frank Fol, president van Meesterkoks België, SVH Meesterkok Robert Kranenborg en Felix Wilbrink, culinair journalist bij De Telegraaf.

Hans Everse, voorzitter van het Koksgilde, de organisatie van de NK voor Koks: ‘Begin dit jaar hebben we met groot succes een nieuwe opzet ingevoerd voor de Gouden Koksmuts, met topteams uit gerenommeerde restaurants. In 2016 zetten we dit door en doen er weer fantastische teams mee.’

Zelf shoppen

De deelnemers krijgen de opdracht een amuse en een drie- of viergangenmenu te bereiden met verse seizoensproducten die ze zelf moeten shoppen op het ambachtelijke plein. Het is dus een wedstrijd waarbij alles ter plekke wordt bereid op basis van aanwezige producten en creativiteit een belangrijke rol speelt.

De strijd om de 56e Gouden Koksmuts is op de maandag van de 60e Horecava, op dinsdag is het NK Leermeester-Leerling, woensdag treden de Jonge Koks aan voor hun NK en op donderdag sluit het NK Patisserie & Desserts de wedstrijdserie af.