Restaurantplannen voor Geoffrey van Melick

Restaurantplannen voor Geoffrey van Melick

Chef Geoffrey van Melick (27) wil in West-Friesland een eigen restaurant starten. 'Het plan is klaar. Het pand ontbreekt echter nog,' zegt Van Melick tegen Misset Horeca. In januari 2016 heeft Van Melick zijn eigen pop-up restaurant in de zaak van Robin Wu, Madame Cheung in Hoorn.

Geoffre van Melick, momenteel zzp’er in diverse keukens, werkte voorheen 4,5 jaar bij ‘t Nonnetje van chef Michel van der Kroft. Hij deed ook ervaring op bij diverse buitenlandse topzaken zoals The Fat Duck in Groot Brittannië, Arzak in Spanje, Amber in Hong Kong en La Source in België.

In 2014 won Van Melick het Zilveren Koksmes (kampioen jonge koks) op de Horecava in Amsterdam.

‘Mijn kookstijl is licht, gezond, kleurrijk. Veel groente en fruit. Veel aandacht voor vormgeving. Ik ben vrij klassiek opgeleid, maar beheers zeker ook de nieuwe technieken. Smaak staat altijd bovenaan’.

Het pop-up restaurant Melick @ Madame Cheung ziet de chef als een mooie generale repetitie. ‘De pop-up krijgt een volledige menukaart, dus ik doe inkoop, de calculatie et cetera. Robin Wu zal me hierbij natuurlijk adviseren.’ Van Melick kookt bij Cheung van 7 tot en met 24 januari 2016.

Kreeft bij Wijnbar Vinck

Wijnbar Vinck in Hoorn van Jorien Pieters. serveert op 17 en 18 december een kreeftendiner van Geoffrey van Melick en zijn broertje Daniel van Melick, deze laatste is chef bij de wijnbar. ‘Dit wordt een menu dat volledig in het teken staat van de zee. Met gevlochten brood als touw, met parels. Ik heb al malletjes gemaakt van schelpen, er zit zelfs kreeft verwerkt in het dessert.’