Zusje-restaurants naar 15 locaties

Zusje-restaurants naar 15 locaties
Het nieuwe Zusje Eindhoven komt in pand Ravendonck.

Eindhoven, Apeldoorn en Nijmegen krijgen een vestiging van Restaurant 't Zusje. De teller van de franchiseformule komt op 15 zaken zodra deze vestigingen hun deuren hebben geopend. Bij Zusje eten gasten de hele avond onbeperkt kleine hapjes voor 27,80 euro.

In Eindhoven (Huize Ravendonck, Ten Hagestraat 2) gaat de zaak op 18 december van dit jaar open. In Apeldoorn (Marktplein 25) gaat Zusje op 5 februari 2016 van start en in Nijmegen (Lankforst 51-01) op 4 maart 2016.

Huize Duckenburg

In Nijmegen komt ‘t Zusje in Huize Duckenburg. Peter Smits: ‘Het huidige restaurant in dit historische pand, Landhuis de Duckenburg, draait door tot en met de feestdagen. Op 1 januari krijgen wij de sleutel en gaan we verbouwen.’

Restaurant ’t Zusjeis een concept waarbij gasten voor een vast bedrag (27,80 euro) onbeperkt kleine (tapas)gerechten kunnen eten. Eigenaar Peter Smits begon in 1998 met een broodjeszaak in Uden, dit werd later brasserie De Baronie en uiteindelijk De Baron. Na een brand in 2004 ging het roer om en werd de ‘tapasformule’ ingevoerd: avondvullend, kleine gerechtjes eten voor een vast bedrag. De formule is inmiddels franchise.

Na Uden (twee locaties) volgde Oudenbosch, Cuijk, Vlijmen, Bergen op Zoom, Helmond, Zaltbommel, Venray, Tilburg, Sint-Oedenrode en Raamsdonksveer.

De placemats van de gasten vormen bij Zusje de menukaart en per tafel is er sprake van één bestelstrookje. Dit strookje kan men rond laten gaan, waardoor interactie ontstaat tussen de gasten over het eten en wat te bestellen.

Het Zusje was eerder dit jaar in het nieuws vanwege een nieuwe app die telefoongebruik aan tafel ontmoedigt. Hoe langer de gast van de telefoon afblijft hoe meer punten er gespaard worden. Deze punten zijn goed voor bijvoorbeeld een gratis etentje.

In Misset Horeca 22 van 11 december een reportage over Zusje.

Foto: Rob van Berkel