Demonstratie 'groenten fermenteren'

Demonstratie 'groenten fermenteren'

Acht Nederlandse en Belgische chefs volgden 0p 4 december de inspirerende demonstratie 'Groenten fermenteren' van Bonduelle Food Service. Fermentatiespecialist Christian Weij liet de chefs zien hoe je groenten functioneel kunt laten rotten en hiermee de mooiste smaken kunt creëren.

Fermenteren, oftewel het gecontroleerd laten rotten van voedsel,  is een oude vorm van conserveren. Veel van ons dagelijks eten is gefermenteerd, zoals: yoghurt, brood en koffie. Topchefs zijn erg in de weer met fermenteren en het past in de trend van gezond en duurzaam eten. Bonduelle Food Service wil chefs een wereld aan mogelijkheden met groenten laten beleven en heeft daarom de samenwerking met Christian Weij gezocht.

Groenten fermenteren
Het enige wat je nodig hebt is zout, water, groenten, potten en tijd. Door het fermentatieproces krijgen de groenten een uitgesproken en unieke smaak. Hiermee kun je je als chef onderscheiden. Weij liet een aantal gefermenteerde creaties zien met onder andere bloemkool, zilveruitjes, wortelen en kikkererwten. Hij liet relish op basis van mais, courgette en gegrilde paprika proeven en ook liet hij een gefermenteerde pittige salade van zuurkool en ratatouille niçose zien.

Workshops en demonstraties
Bonduelle Foodservice organiseert twee keer per jaar een B(onduelle)Team event voor gepassioneerde chefs uit Nederland en België. De meest actuele trends rondom groenten worden behandeld in boeiende workshops en demonstraties van topsprekers. Het volgende event vindt plaats in mei.