Finalisten Cervena boerderijhert kookwedstrijd bekend

Finalisten Cervena boerderijhert kookwedstrijd bekend

Na een voorronde in het voorjaar en twee halve finales in het najaar van 2015, is het op 1 februari eindelijk zo ver: de finale van de Cervena boerderijhert kookwedstrijd bij Hanos Den Haag - Delft. Hanos heeft sinds 2014 het boerderijhert van Cervena uit Nieuw-Zeeland in het assortiment. Deze culinaire uitdaging wordt georganiseerd voor een groep klanten die Cervena op de menukaart heeft staan.

Negen finalisten maken tijdens de wedstrijd 25 kleine gerechtjes. Ze presenteren live hun gerecht aan de jury en het publiek. Elke finalist krijgt 20 minuten de tijd om de gerechten te bereiden. Na het bereiden van de gerechten zal er een kort interview plaatsvinden over het gerecht, de bereidingen en gebruikte componenten. Er wordt gestreden om de titel ‘Cervena Masterchef 2016’. Naast deze eervolle titel ontvangt de winnaar een geheel verzorgde reis voor twee personen naar Nieuw-Zeeland. De tweede en derde prijswinnaars ontvangen een complete Big Green Egg.

De finalisten
· Restaurant Crijns uit Bladel
· Restaurant Bloemers uit Oeffelt
· Restaurant Jean Marie uit Gouda
· Restaurant Mazie uit Den Haag
· Restaurant Onder de toren uit Hansbeke
· Eetcafé Schuitendiep uit Groningen
· Restaurant Bovenwater uit Vinkeveen
· De Heeren van Overloon uit Overloon
· Restaurant Jiu.Nu uit Eindhoven

De jury
De vier-koppige jury bestaat uit Herlinda de Clerck (uitgever Passion Hi magazine), Astrid Schreuder (foodcommunicatiedeskundige Astrids Taste), Ralph Drost (eigenaar By-Ralph Culinaire Creativiteit) en Peter Gast (chef Restaurant ’t Schulten Hues). De wedstrijd is van 10.30 – 15.30 uur in Hanos Den Haag – Delft. Naast de kookwedstrijd zijn er deze dag diverse proeverijen en demonstraties rondom het thema Nieuw-Zeeland.