nieuws

Nederland kandidaat voor finale Bocuse d’Or

Restaurant

Nederland is een ‘zeer serieuze kandidaat’ om in 2018 de Europese finale Bocuse d’Or te mogen organiseren. Dat maakt het bestuur van Bocuse d’Or Nederland woensdag bekend. Eind maart zal een delegatie uit Frankrijk overkomen om een bezoek te brengen aan Rotterdam als gaststad.

Nederland kandidaat voor finale Bocuse d’Or

Bestuurslid Marc van Gulick: ‘We zijn enorm trots dat we de kans krijgen om deze finale in Nederland te mogen organiseren. Dat betekent aandacht in alle Europese landen die hun teams naar Nederland afvaardigen en daarmee zetten we in één klap culinair Nederland op de kaart’.

Startsein 

Met het bericht van de organisatie Bocuse d’Or uit Lyon is het startsein gegeven om het bedrijfsleven en de overheden te gaan benaderen om samenwerking te organiseren in het belang van de promotie van Nederland. Daarom worden de komende maanden het bedrijfsleven en overheid verder geïnformeerd over de kansen en mogelijkheden die er zijn om daar aan bij te dragen. Bestuurslid Joop Braakhekke: ‘Dit is een enorme kans waar de Nederlandse gastvrijheidsindustrie en alle daaraan gelieerde leveranciers mee moeten doen’.

Nederlandse finale

Tijdens de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or, die in september 2015 tijdens de gastronomische vakbeurs Gastvrij Rotterdam werd gehouden, kwalificeerde Jan Schmink zich voor de tweede maal voor de Europese finale in Budapest in mei dit jaar.

Bocuse d’Or

Nederland werd op de wereldfinale in januari 2015 met Jan Smink negende. Jonnie Boer is president van Bocuse d’Or Nederland. Deelnemen aan de wereldfinale om de Bocuse d’Or betekent deelnemen op het hoogste internationale culinaire niveau. De grote wereldfinale om de Bocuse d’Or vindt nu plaats in het Franse Lyon. Meer dan 60 landen over de hele wereld doen mee aan de wedstrijd.

 

Reageer op dit artikel