Stichting Vis&Seizoen wil duurzaamheid bij horecapartners verhogen

Stichting Vis&Seizoen wil duurzaamheid bij horecapartners verhogen

Stichting Vis&Seizoen wil het duurzaamheidspercentage bij haar horecapartners verhogen. Om dat te bereiken is een samenwerking aangegaan met Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit, die de audits voor keurmerk Green Key uitvoert.

Stichting Vis&Seizoen wil bijdragen aan behoud en herstel van de visbestanden. Stimuleren van duurzame visvangst in het juiste seizoen is hierbij het uitgangspunt.

De Stichting bestaat dit jaar 10 jaar en wil dat jubileum aangrijpen om Vis&Seizoen naar een hoger niveau te tillen.

Sinds 1 januari werkt Vis&Seizoen samen met Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK), die de audits verzorgt  voor het Green Key keurmerk.

Doel van de samenwerking is het verhogen van het duurzaamheidspercentage (denk aan inkoopstatistieken) van de Horecapartners van Stichting Vis&Seizoen.

Audits

De samenwerking houdt in dat KMVK alle audits gaat verzorgen voor de horecapartners van Vis&Seizoen. Ook worden horecagelegenheden die aangesloten zijn bij Green Key beoordeeld op het assortiment vis, als ze horecapartner worden van Stichting Vis&Seizoen.

Stichting KMVK, opgericht in 1999 door en voor ondernemers, stimuleert ondernemers in de toerisme- en recreatiebranche duurzaam te ondernemen en te werken aan de kwaliteit en veiligheid van hun accommodaties.

KMVK verzorgt alle audits voor Green Key. Green Key is een internationaal keurmerk voor - onder meer - duurzame restaurants en hotels.