nieuws

‘Hygiëne Franse restaurants kan beter’

Restaurant

De Franse voedsel- en warenautoriteiten zijn niet tevreden over de hygiëne in veel Parijse restaurants.

‘Hygiëne Franse restaurants kan beter’

Bij controles in 1500 etablissementen in de hoofdstad kreeg slechts 34 procent de waardering ‘goed’ van de Directie Voedselvoorziening (DGAL). Dit berichtte de krant Le Parisien maandag. De DGAL heeft een half jaar lang restaurants beproefd en volgens Franse consumentenorganisaties toont het resultaat aan dat er nog veel verbeterd kan worden. Het onderzoek van juli tot december was uitgebreid, maar slechts een steekproef. Parijs telt meer dan 13.500 restaurants.

Een steekproef in de provincie gaf een positiever beeld. In Avignon controleerde de DGAL tweehonderd restaurants en daarvan werd 62 procent als hygiënisch goed bestempeld. Het onderzoek zou een aanloop zijn naar nog veel meer controles in Frankrijk.