nieuws

Restaurants en personeel ruziën over sexy outfit

Restaurant

Canadese restaurants stellen vaak vergaande eisen aan het uiterlijk van hun vrouwelijk personeel, dat de opdracht krijgt er zo sexy mogelijk bij te lopen. Seksuele discriminatie, aldus onderzoekers van de Canadese omroep CBC vrijdag. De restaurants ontkennen stellig: het gaat om klasse, niet om een sexy outfit.

Restaurants en personeel ruziën over sexy outfit

Een werkneemster van de bekende keten Joey’s Restaurants kreeg zulke strakke kleding aangemeten dat haar ondergoed gemakkelijk te zien was. Om dat te voorkomen, kon ze beter geen ondergoed dragen, had de manager gezegd.

Een 17-jarig meisje kreeg te horen dat ze meer van zichzelf moest laten zien, ze liep er te degelijk bij. Een werkneemster van restaurant Earls kreeg de opdracht kortere rokken en jurken te dragen, minstens 2 decimeter boven de knie. Een bediende van Jack Astor’s nam ontslag omdat ze de opdracht kreeg veel meer bijouterieën te dragen. Weer een ander moest verplicht hoge hakken dragen.

Alle vrouwen in het onderzoek van CBC klagen over seksueel getint gedrag van klanten. Alle restaurants ontkennen.

Reageer op dit artikel