Hotspot: Restaurant Oogst, mogelijk door eigen moestuin

Hotspot: Restaurant Oogst, mogelijk door eigen moestuin

Het oude Maxime (Den Haag) was niet meer van deze tijd, personeelsproblemen deden Van der Kleijn nadenken over vernieuwing van het concept. De eigen moestuin en wijnimport maakt de Oogst-formule mogelijk; drie gangen voor €19 en geen muizenhappen.

Marcel van der Kleijn besloot na een korte sluiting van zijn restaurant Maxime het roer compleet om te gooien. Geen Bib Gourmand of ster, maar een fantastische prijs-waarde in het hart van de culinaire uitgaansbuurt, de Haagse Denneweg, werd het uitgangspunt. Geen gangen meer, maar gewoon keuze uit zo’n tien gerechten op de kaart van formaat amuse XL. ‘Met onze eigen goed leverende moestuin en onze eigen wijnimport kunnen we dat tegen deze lage prijzen doen’, vertelt Van der Kleijn. ‘Onze moestuin levert niet alleen voldoende voor Calla’s, maar ook voor Oogst, vandaar de naam.’ De kosten voor inrichting van Oogst zijn beperkt gehouden, veel van het oude Maxime is hergebruikt, alleen wat nieuwe stoffering en schilderwerk zo licht hij het relatief lage geïnvesteerde bedrag toe.

De cijfers:

  • 38 couverts (geen terras)
  • €19 voor driegangen elke volgende gang €9
  • 3 zaken heeft Marcel van der Kleijn; Oogst, Calla’s en BIT Grill in Den Haag
  • €25.000 is geïnvesteerd in het opfrissen van de inrichting

Restaurant Oogst
Denneweg 10B – Den Haag
Restaurantoogst.nl