nieuws

Restaurant Gare du Nord organiseert plantaardig food festival

Restaurant 189

Restaurant Gare du Nord in Rotterdam organiseert van 14 tot en met 15 mei een eigen Gare du Nord festival. De tuin van het treinrestaurant wordt ingericht als festivalterrein met ruimte voor kookdemonstraties, foodtrucks, een Fair Trade markt, film, kookworkshops en sprekers.

Restaurant Gare du Nord organiseert plantaardig food festival

Met het Gare du Nord Food Festival wil de organisatie laten zien hoe hip, leuk, lekker en makkelijk plantaardig eten kan zijn. ‘Als alle Nederlanders één dag per week geen vlees meer zouden eten, zijn in één klap alle klimaatdoelstellingen voor huishoudens in dit land gehaald. Is er minder dierenleed en verklein je de kans op kanker en hart- en vaatziekten.’

Sprekers

Op het festival spreken experts en inspiratoren over plantaardig en duurzaam voedsel. Alex Cornelissen, Chief Executive Officer van Sea Shepherd, en Kees Duijvestein, emeritus hoogleraar ‘duurzame ontwikkeling in de gebouwde omgeving van TU Delft doen er onder meer hun verhaal. Op zondagavond wordt de documentaire Cowspiracy: The Sustainability Secret vertoond met een inleiding van bioloog Dos Winkel. De film onderzoekt de impact van de veehouderij op het milieu en hoe milieuorganisaties met die informatie omgaan. ‘Zo gaan informatie en entertainment hand in hand tijdens de lente-editie van het Gare du Nord Food Festival. Plantaardig eten: beter voor iedereen.’

4000 bezoekers

Het restuarant organiseerde eerder al een festival dat vond toen plaats in de winter. ‘Toen kwamen ruim 4000 bezoekers genieten van een plantaardige levensstijl.’ De organisatie verwacht dit weekend een zelfde aantal bezoekers.

Recent kwam het restaurant in het nieuws omdat het gasten met bont weert. Lees meer over Gare du Nord op 27 mei in de rubriek de Groene Zaak in het magazine van Misset Horeca.

Reageer op dit artikel