Nieuwe sommelier voor sterzaak Avant-Garde van Groeninge

Nieuwe sommelier voor sterzaak Avant-Garde van Groeninge

Sterrestaurant Avant-Garde van Groeninge uit Eindhoven heeft een nieuwe sommelier, Maikel Ginsheumer. Ginsheumer komt over van restaurant Amarone in Rotterdam.

Maikel Ginsheumer is geen onbekende voor de Eindhovense horeca. Zo werkte hij van 2007 tot 2011 voor restaurant De Karpendonkse Hoeve. De transfer van Ginsheumer wordt gemeld door Chefsfriends.nl.

Ook werkte Ginsheumer in het verleden voor Le Cirque (Scheveningen), De Kas (Amsterdam) en La Rive, het sterrestaurant van het Amstel Hotel in Amsterdam.

SVH Meestergastheer

Maikel Ginsheumer is SVH Meestergastheer en volgde jaren geleden de Academie voor Gastronomie bij De Echoput in Hoog Soeren nabij Apeldoorn.

Cooqing

Zijn nieuwe werkgever, Johan van Groeninge, was eerder dit jaar een van de eerste chefs die hobbykoks toeliet in zijn keuken. Hiervoor werkt de sterchef samen met Cooqing.

Avant Garde van Groeninge bestaat al sinds 2002 en kreeg een jaar na de start van Michelin een ster. Het is het enige sterrestaurant in Nederland in en voetbalstadion.