nieuws

BBB Maastricht: topchefs, proeverijen en wedstrijden

Restaurant 831

BBB Maastricht en Folie Culinaire start vandaag 10 oktober in MECC Maastricht. De horeca vakbeurs vindt tot 12 oktober plaats

BBB Maastricht: topchefs, proeverijen en wedstrijden
Foto: Harry Heuts

Het complete programma van BBB Maastricht is bekend. Het horeca evenement van Zuid-Nederland presenteert dit jaar een nieuw concept. Vier themawerelden, waaronder Folie Culinaire, bieden plaats aan 395 exposanten, 125 programma-onderdelen en talloze acties en activiteiten in de binnenstad.

Presentaties en proeverijen

In de themawereld Beverage Beach kunnen bezoekers authentieke en trendy dranken proeven. Het Wijntheater biedt o.a. een podium aan de finale van het NK Oestersteken en de presentaties “Wijn met slakken” en “Varken met een beter leven”. Op Spirits Square zijn doorlopend workshops over het serveren van het perfecte drankje. Bierproeven, bijvoorbeeld in combinatie met chocolade, kan op Specialty Beer Bay.

Wedstrijden

In Food Forest maakt de bezoeker kennis met nieuwe gerechten en authentieke smaken. Niet alleen valt er veel te proeven, maar er is ook veel te zien. Zo wordt tijdens de BBB Chef Contest gekookt met vis en zeewier, vindt de wedstrijd Born in Limburg plaats en wordt gedemonstreerd hoe je het best een Livar-varken kunt uitbenen.

BBB Academy en Startersdag

In Variety Valley vind je naast non-food ook innovaties en brancheverenigingen. Hier wordt de prestigieuze Columbus Trophy, de internationale prijs voor de meest gastvrije startende ondernemer, uitgereikt. In de BBB Academy kunnen horecaprofessionals gratis workshops bezoeken over bijvoorbeeld bedrijfsrendement, gastvrijheid en Facebook. Ook worden hier de BBB Startersdag en BBB Cafetariadag georganiseerd.

Gerenommeerde chefs

Folie Culinaire is hét exclusieve evenement voor de internationale gastronomie. In de Demo Kitchen zijn 19 gerenommeerde chefs uit 10 landen te bewonderen. Hier vindt o.a. ook de Grand Prix du Caviar plaats. Het Gault&Millau Theater vormt het decor voor demo’s door 12 Limburgse chefs en de verkiezingen van de Beste Limburgse wijn en Belofte van het Jaar.

Eten op sterrenniveau

In pop-up restaurant The Tent (concept van Herman den Blijker), kunnen bezoekers genieten van een drie-gangen menu en signature dishes op sterrenniveau tegen een betaalbare prijs. De internationaal befaamde chefs Sang Hoon Degeimbre** en Soenil Bahadoer** creëren verrassende culinaire creaties van het hoogste niveau.

Acties en activiteiten in Maastricht

Speciaal voor bezoekers en standhouders van BBB Maastricht worden in de binnenstad door La Saison Culinaire en VVV Maastricht / Marketing acties en activiteiten georganiseerd. Bij diverse gelegenheden kan men gebruikmaken van speciale acties, zoals gratis gerechten en drankjes, en korting op drank-spijscombinaties. Ook zijn er tal van gezellige activiteiten, zoals after party’s (met live muziek) en wijn/bier-routes.

Reageer op dit artikel