nieuws

Keng Vichianrat naast podium Prix Taittinger

Restaurant 1136

Keng Vichianrat, die namens Nederland deelnam aan de internationale finale van de 50e Prix Culinaire Le Taittinger, is in die finale niet op het podium gekomen. De finale werd gewonnen door de Franse kok Julien Richard.

Keng Vichianrat naast podium Prix Taittinger

‘Jammer dat ik niet op het podium ben geëindigd’, reageerde Vichianrat. ‘Het was een zware wedstrijd met ijzersterke concurrentie, maar ik heb alles gegeven. Nu op naar volgend jaar, dan ga ik voor de hoofdprijs’, aldus de kok van La Rive* die eerder de Nederlandse finale won.

De finale in Parijs, met zeven deelnemers, werd uiteindelijk gewonnen door Julien Richard van Hôtel Bendor, Les îles Paul Ricard uit Frankrijk.

Lars van Galen (Restaurant ’t Lansink*) was tijdens de wedstrijd één van de vier keukenchefs die toezicht hielden op hygiëne en organisatie in de keuken.

Bij deze speciale jubileumeditie van de Prix Culinaire Le Taittinger, de kookwedstrijd werd voor de 50e keer georganiseerd, waren verschillende oud-winnaars aanwezig. Internationale sterrenchefs Regis Marcon, Joël Robuchon, Jeremy Desbraux en de Nederlandse Jonathan Zandbergen waren als oud-winnaars gevraagd het diner voor genodigden te bereiden.

Reageer op dit artikel