nieuws

Last minute-reserveringsapp Laatste Tafeltje gaat landelijk

Restaurant 1649

De app ‘Het Laatste Tafeltje’, waarmee restaurants onbezette tafels op dezelfde dag met korting kunnen aanbieden, wordt na een succesvolle proef in Groningen nu landelijk uitgerold.

Last minute-reserveringsapp Laatste Tafeltje gaat landelijk
Het Laatste Tafeltje

Het Laatste tafeltje startte eerder dit jaar in Groningen. Dat bleek volgens oprichter Kars Potze zo’n succes dat de app nu landelijk wordt uitgerold, maakte hij deze week bekend. Inmiddels zijn zo’n 600 restaurants in het hele land aangesloten. Hij zegt zo’n 150.000 bezoekers per maand te zien op website en app.

Bij Het Laatste Tafeltje kunnen restauranthouders een kortingsactie lanceren op het moment dat ze zien dat niet alle tafeltjes bezet raken op een avond. Gebruikers van de app kunnen zo dezelfde avond nog bij het restaurant eten.

‘Bij andere kortingsdiensten moet je ver van tevoren reserveren als je met korting wil dineren’, zegt Potze. Dat heeft voordelen voor de restaurateur, maar op het allerlaatst onverhoopt lege tafels vullen heeft dat ook.

‘Met Het Laatste Tafeltje hebben we een dienst waarbij ondernemers én gasten profiteren. De restauranthouder krijgt zijn restaurant op de dag zelf nog vol, en de eters zien meteen waarop ze korting krijgen.’

Veel van de ruim zeshonderd restaurants pakken uit met grote kortingen tot wel 70 procent, zegt Potze. ‘Bijvoorbeeld twee vier-gangen menu’s voor de prijs van één, of een gratis wijnarrangement bij het eten.’

Reageer op dit artikel