nieuws

Stenden Hotel Management School organiseert grootse stagebeurs

Restaurant 1934

Op donderdag 24 november, ontvangt Stenden Hotel Management School 60 nationale en internationale horecabedrijven op de Industry Fair; de grootste stagebeurs van Nederland voor Hotelschool studenten.

Stenden Hotel Management School organiseert grootse stagebeurs

Tijdens de fair presenteren bedrijven als Hilton Worldwide, Marriott Starwood, NH hotel Group, Holland America Line en ook RAI Amsterdam, De Kookfabriek en Post Plaza zich aan meer dan 900 studenten van de hotelschool. Zij zijn op zoek naar de meest geschikte student voor de 10 maanden  eindstages die zij aanbieden. Locatie dit jaar is Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

Studenten weten van aanpakken

Bedrijven van Amerika tot Bali, van Amsterdam tot Leeuwarden zien allemaal een grote meerwaarde in de studenten van de hotelschool. ‘Dit is een uniek evenement door de interactie met de studenten. Naast de interviews en presentaties zijn de meer informele gesprekken op onze stand een welkome aanvulling’, aldus Keith Spedding van APEX hotels. Charlotte Remy-Ephir van Accor Frankrijk voegt toe: ‘Ik kom hier graag om in korte tijd veel verschillende studenten met elk hun eigen passie en toekomstwensen te spreken. Wij werken graag met Stenden stagiaires. Het kennisniveau van de studenten ligt hoog en ze weten van aanpakken’.

Omdat de stage het laatste jaar van de Hotel Management Studie is, willen veel bedrijven deze aanpakkers daarna graag behouden voor hun organisatie. De inmiddels ruim 10.000 alumni van de Hogere Hotelschool in Leeuwarden zijn dan ook in alle uithoeken van de wereld te vinden.

Verbinding het met bedrijfsleven

Dit is de 5e editie van de Industry Fair, dit jaar met extra evenementen. Op deze manier verbindt de Hotelschool de huidige en recent afgestudeerde studenten met het bedrijfsleven en wordt inspiratie gegeven voor hun toekomstige carrière. De dag start met een Grand Opening voor tweede en derdejaars studenten. Jitske Kramer (corporate antropoloog en auteur) zal spreken en de interactie opzoeken over leiderschap in de toekomst. Welke uitdagingen krijgen deze toekomstige managers op hun pad? En hoe kunnen ze daar mee omgaan? Het belooft een inspirerende start van de Fair. Halverwege de dag volgen eerstejaars studenten een Hospitality Summit. Zowel butler Frank Fortgens en vertegenwoordigers van de Bols Bartending Academy nemen de studenten mee in hun expertises over serviceniveau en gastvrijheid van de toekomst. Tot slot zal trendwatcher en eindredacteur van Food Inspiration Magazine Frank Lindner zijn kijk op de wondere werelden van food en hospitality geven.

Alumni diner

De dag wordt afgesloten met een alumni diner tijdens het Next Step Event. Hier koppelt Stenden Hotel Management School huidige stagiaires en voormalige studenten die aan het begin van hun carrière staan, aan bedrijven in de gastvrijheidssector. Persoonlijk contact maken en stof tot nadenken geven voor ieders volgende stap.

Reageer op dit artikel