nieuws

Topchefs in actie in Glazen Restaurant

Restaurant 2536

De locatie voor 3FM Serious Request is dit jaar Breda. Vlakbij het Glazen Huis van de 3FM-dj’s verrijst dit jaar ook weer een Glazen Restaurants met chefs als Syrco Bakker, Niven Kunz, Schilo van Coevorden, Cees Helder en Soenil Bahadoer achter de kachel.

Topchefs in actie in Glazen Restaurant

De chefs Syrco Bakker, Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer, Niven Kunz, Schilo van Coevorden, Cees Helder, Soenil Bahadour, Rutger van der Weel, Yuri Wiesen, Maurits van der Vooren, Bram Helleman en Arjan Kuypers verzorgen er elke dag lunch en diner. Ze werken samen met studenten van lokale horeca- en toerisme opleidingen. NHTV University of Applied Sciences, De Rooi Pannen en Cingel College (ROC WestBrabant).

Het Glazen Restaurant staat op het Kasteelplein in Breda en wordt voor het vierde jaar op touw gezet. De eerste versie stond in Enschede (2012), gevolgd door Leeuwarden (2013) en Heerlen (2015). Haarlem in 2014 kende geen Glazen eettempel.

De drie eerdere edities hebben in totaal € 270.000,- opgebracht. 100% van alle opbrengsten zal worden geschonken aan 3FM Serious Request. Dit jaar gaat de aandacht uit naar longontsteking, een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist en waaraan per jaar 900.000 jonge kinderen sterven. Met de juiste behandeling en goede informatie zijn deze kinderen relatief eenvoudig te redden maar daar is geld voor nodig!

Driegangenlunch of viergangendiner

Terwijl de DJ’s van 3FM een week niet mogen eten wordt er om de hoek, voor hetzelfde goede doel, iedere dag uitgebreid geluncht en gedineerd op topniveau. Een zeer bijzonder contrast. Dagelijks zal er een drie-gangenlunch en een vier-gangendiner worden bereid voor de 100 aanwezige gasten. Iedere lunch of diner zal er een andere topchef in de keuken van het Glazen Restaurant staan.

Chefs Glazen Restaurant 2016

Dit jaar zullen de volgende topchefs deelnemen:
– Syrco Bakker (Restaurant Pure C*),
– Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer (Restaurant Breda),
– Rutger van der Weel (Restaurant Katseveer*),
– Cees Helder (Nederlands eerste drie-sterrenchef),
– Bram Helleman (Restaurant Zout & Citroen),
– Soenil Bahadour (Restaurant De Lindehof**),
– Maurits van der Vooren (Restaurant Latour*/ Huis ter Duin),
– Arjan Kuypers (Restaurant de Ertepeller),
Yuri Wiesen (Restaurant Wiesen*),
– Niven Kunz (Restaurant Niven*)
Schilo van Coevorden (Conservatorium hotel).

Het Glazen Restaurant is geopend van zondag 18 t/m vrijdag 23 december 2016 voor lunch en diner. Lunch zal geserveerd worden van 12:30 tot 15:00 en diner van 18:30 tot 22:00 uur.

Founding partners

Het Glazen Restaurant wordt voor het vierde jaar gerealiseerd vanuit de founding partners Mise en Place en Couverts.nl. Dit in nauwe samenwerking met initiatiefnemers Staffable Payroll, Mettre a Table, Hanos ISPC Breda, NHTV University of Applied Sciences, De Rooi Pannen en Cingel College (ROC).

Reageer op dit artikel