nieuws

Foodora test bezorging met drone

Restaurant 661

Foodora heeft in samenwerking met het Australische digitale innovatie bedrijf IE Digital, voor het eerst een lunch laten bezorgen door een drone. De bezorgdienst gaat de komende maanden verder met het testen van bezorgmogelijkheden met dit onbemande luchtvoertuig.

Foodora test bezorging met drone

Op 16 november kwamen vertegenwoordigers van dertig retailmerken samen om te praten over de invloed van technologische ontwikkelingen op maaltijdbezorging. Foodora demonstreerde in samenwerking met IE Digital de bezorging van maaltijden per drone. Deze vloog ongeveer 250 meter en bezorgde een portie nachos in een foodora zak, met een totaal gewicht van zeshonderd gram. De drone kan pakketten tot één kilo vervoeren, echter is het voor sommige drones mogelijk om vijftien kilo te verplaatsen.

Toekomst

‘We zijn altijd opzoek naar innovatieve manieren om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een drone kan gemakkelijk op afgelegen plaatsen komen en kan ons team ondersteunen bij slechte weersomstandigheden. Wij zijn dan ook heel enthousiast over bezorging per drone en willen de mogelijkheden graag verder onderzoeken’, zegt Eduardo Goes, CEO van Foodora wereldwijd.

Bezorging per drone in Nederland

‘Of we drones binnenkort ook in Nederland kunnen verwachten is nog maar de vraag”, vertelt Vincent Hosman, Country Manager bij foodora. ‘Veiligheid staat voorop en in Nederland zijn er strikte regels voor het inzetten van drones. Echter vinden wij het belangrijk om te investeren in de toekomst en altijd alert te blijven op de nieuwste innovaties.’

Reageer op dit artikel