nieuws

Happy Italy opent twee vestigingen op één dag

Restaurant 16995

Happy Italy opent op woensdag 1 februari twee nieuwe vestigingen op één dag. In zowel Amsterdam als Den Bosch. Vijf jaar geleden opende Happy Italy, ‘The Fast Italian’ haar eerste vestiging aan de Binnenrotte in Rotterdam. Inmiddels telt de snelgroeiende restaurantformule tien vestigingen.

Happy Italy opent twee vestigingen op één dag

Kort na de opening van de eerste vestiging in Rotterdam volgden restaurants in Kerkrade, Tilburg, Alkmaar, Hendrik-Ido Ambacht, Eindhoven, Arnhem en Enschede. In Rotterdam zitten ondertussen drie Happy Italy’s. Breda en Spijkenisse krijgen dit jaar ook een vestiging van het Italiaanse restaurant.

De nieuwe zaak in Amsterdam is 500 vierkante meter en Den Bosch telt 600 vierkante meter. De vestiging in de hoofdstad opent aan de Zuidelijke Wandelweg 78 in de Rivierenbuurt. Gelegen naast Motel One en tegenover de Rai. In Den Bosch komt de vestiging aan de Bordeslaan 500. Aan de rand van het centrum in de nieuwe wijk Paleiskwartier. Een jonge wijk met veel Hogescholen, kantoren, winkels en woningen.

De formule is opgericht door Daniel de Blok. Voordat De Blok het concept in 2011 bedacht, was hij eigenaar van 16 restaurants/nachtzaken in Rotterdam.  ‘Het leek mij leuker om al mijn energie in één concept en één team te steken. Met al die verschillende zaken moest ik steeds schakelen tussen de concepten.’

De Blok heeft sinds vorig een eigen fabriek in Dordrecht. Daar maken ze alle pasta’s, ravioli’s, sauzen voor de locaties van Happy Italy.

Happy Italy: ook bezorgen

De keten gaat dit jaar ook bezorgen: ‘We starten komend half jaar met bezorgen als pilot in Tilburg. In Amsterdam gaan we ontbijt serveren met een eigerecht, halve panini, yoghurt, sap en koffie voor 5 euro. Bij andere vestigingen gaan we ook lunches aanbieden met panini’s en take away coffees.’

 

Alle vestigingen zijn vanaf lunchtijd geopend. Op de menukaart staan onder andere pizza’s, pasta’s, salades, panini’s en desserts zoals de Pizza Nutella.

Afhalen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Tevens bevindt zich in ieder restaurant een kinderspeelruimte en is het mogelijk om kinderfeestjes te organiseren. Ook heeft iedere vestiging een groot terras

Nog meer groeien

De komende jaren gaat Happy Italy het aantal vestigingen flink uitbreiden. Zo staan voor dit jaar nog vestigingen op stapel in Breda, Groningen, Zoetermeer, Utrecht, Roermond, Lansingerland en Spijkenisse.

 

Leestip: Meer over het concept Happy Italy

Reageer op dit artikel