nieuws

Kweecker: lancering slimme kweekkas voor koks

Restaurant 3135

Na een ontwikkelingsperiode van anderhalf jaar en een pilot bij restaurant De Librije en restaurant Bolenius is de Kweecker, ‘de slimme kweekkas voor koks’, klaar om de markt te betreden.

Kweecker: lancering slimme kweekkas voor koks

Lancering van de Kweecker zal officieel gebeuren tijdens de Horecava 2017. Het product, wat ook de naam Kweecker draagt, maakt gebruik van slimme technologieën om het voor chef-koks mogelijk te maken zelf groenten en kruiden te kweken. ‘Zo wordt de ultieme versbeleving voor gasten gecreëerd’, aldus de initiatiefnemers.

Moderne technologieën

De Kweecker combineert moderne technologieën uit de tuinbouwsector met een sterke focus op design, om zo een slimme kweekkas te creëren die niet alleen gebruiksvriendelijk is maar ook als eye-catcher functioneert in horeca gelegenheden, zo melden de ontwikkelaars.

Formaat koelkast

KnipselDe constructie, welke ongeveer het formaat van een koelkast heeft, bevat drie lagen waarop gekweekt kan worden. Slimme sensoren houden continu het klimaat in de gaten en er kan zo nodig worden ingegrepen door de klimaatcomputer onderin de Kweecker. ‘Dit is het brein van de kweekkas en kan desgewenst automatisch het klimaat monitoren en bijstellen. Als gebruiker kan je de Kweecker op afstand in de gaten houden via de Kweecker app, of eventueel zelf het klimaat aansturen.’

Beleving

Het team achter de Kweecker heeft sterke banden met de Nederlandse tuinbouwsector, wat terug te zien is in het ontwerp van de kweekkas. In de afgelopen anderhalf jaar zijn meerdere prototypes ontworpen en getest. Restaurant De Librije in Zwolle en Restaurant Bolenius in Amsterdam hebben als één van de eersten een Kweecker in gebruik genomen. Chef-kok Luc Kusters van Bolenius zegt erover: ‘Met de Kweecker halen we een stukje van onze moestuin naar binnen en geven zo onze gasten een nog betere versbeleving.’

Kweecker zal op de Horecava te vinden zijn in de Verskas, standnummer 246 in hal 7.

Reageer op dit artikel