nieuws

Haagse foodhal Minglemush in mei open

Restaurant 5928

Foodhal Minglemush, waarin vijftien foodstands, podia, bars, een arcadehal en een bibliotheek zijn verenigd, opent in mei de deuren vlak bij het Centraal Station van Den Haag. Minglemush kan 700 gasten verzorgen, binnen en buiten samen.

Haagse foodhal Minglemush in mei open

De initiatiefnemers van Minglemush (Dunglish voor ‘mengelmoes’) noemen hun concept ‘een karavaan van (muzikaal) entertainment, eten en drinken aan de oostkant van station Den Haag Centraal.’ In totaal kan Minglemush 700 gasten verzorgen, binnen en buiten.

De ondernemers die achter Minglemush zitten zijn: Younes Bittich (horeca ondernemer) en Samir Harchaoui (organisatie adviseur). Zij hebben het concept bedacht, maar zullen niet het gezicht van MingleMush vormen.

Minglemush bestaat uit een open hal van 1600 vierkante meter. De glazen ruimte is opgesplitst in kleinere clusters, waardoor pleinen, straatjes en knusse loungeplekken ontstaan. Zelfstandig ondernemers gaan de foodstands bemannen. Welke namen daar bij horen, wordt in april naar buiten gebracht.

Live programmering

Buiten de hal bevinden zich drie terrassen van in totaal 300 vierkante meter. In de hal puilen kasten rond een zitkuil – door een samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek – uit van het leeswerk. Het podium van de hal brengt live programmering van bands, lezingen, dj’s en singer-songwriters. Op de vide die geplaatst is, komt een speelhal met verschillende arcadespellen.

De vijftien foodstands bieden gerechten van over de hele wereld die aan de stand besteld kunnen worden, van Poolse specialiteiten tot Mexicaans streetfood en van Aziatische fusion tot Italiaanse delicatessen. Vorig jaar startten de initiatiefnemers de zoektocht naar deelnemende ondernemers.

Drankjes worden wel aan tafel geserveerd, waarbij elk van de drie bars een eigen specialiteit heeft: speciaalbieren, koffies en gin-tonics.

Reageer op dit artikel