nieuws

Bobby Rust aan de slag in verbouwd Tante Kee

Restaurant 10423

Bobby Rust, voormalig chef van Bridges in Amsterdam en protegé van Ron Blaauw, werkt nu voor restaurant Tante Kee in Kaag. Dit restaurant heeft net een verbouwing van drie maanden achter de rug.

Bobby Rust aan de slag in verbouwd Tante Kee
Bobby Rust (foto The Grand)

‘We hebben topchef Bobby Rust aangesteld voor een upgrade van de culinaire koers van ons restaurant,’ zeggen eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb van Tante Kee, aangesloten bij de JRE. Rust en Reeb hebben hun eerste menukaart inmiddels gemaakt.

Rust heeft een verleden in de door Michelin bekroonde keukens van Ron Gastrobar en Bridges, het restaurant van The Grand in Amsterdam. Rust verliet Bridges in 2016. Hij werkte er sinds 2014. De protegé van Ron Blaauw zou een nieuw project gaan ontwikkelen voor Blaauw in Azië.

Bobby Rust

Bobby Rust aan de slag in verbouwd Tante Kee

Foto: Tante Kee

Bobby Rust – geboren Hagenaar – werkte als chef de partie en/of souschef in de keukens van Robert Kranenborg (Le Cirque, Scheveningen). Vervolgens bij Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) en Sergio Herman (Oud Sluis, Sluis). Bij die laatste chef ontstond zijn liefde voor vis. Dat ontwikkelde zich verder tijdens zijn periode bij ’t Zilte in Antwerpen. In 2012 kwam Bobby Rust in dienst van Ron Blaauw, eerst als chef-kok van het met één Michelinster bekroonde Ron Gastrobar in Amsterdam. En aansluitend in dezelfde functie bij Bridges, het sterrestaurant van het hotel The Grand. Sinds april 2017 geeft Bobby Rust, in nauwe samenwerking met eigenaar Raymond Reeb, leiding aan de keuken van restaurant Tante Kee.

Verbouwd Tante Kee

Tante Kee is de afgelopen drie maanden volledig op de schop gegaan. Het is begin april heropend. ‘Na de kerstdagen begonnen de slopers met het leeghalen van Tante Kee op Kaageiland. Een goede drie maanden later is het restaurant volledig gerestyled en kunnen ondernemers Kim Edwards en Raymond Reeb weer gasten ontvangen.

Tante Kee 2.0, zoals de eigenaren het resultaat zelf noemen, is een mix van de lange traditie van het pand (al sinds 1930 een restaurant) en stijl. ‘Een bezoek aan Tante Kee blijft een avondje uit, maar wel voor iedere doelgroep.’

Belangrijkste verandering is dat alle tafels nu uitzicht bieden op het water. Daarvoor zijn de toiletten, die feitelijk op de mooiste plek in het pand gevestigd waren, verhuisd naar de ruimte die voorheen dienst deed als tuinkamer.

Ook de entree en de bar zijn verplaatst. De bar is nu letterlijk het hart van de zaak en de ingang is aan de andere kant van het pand. Daarvoor is een glazen portiek gerealiseerd. De ruimte die voorheen fungeerde als als entree, is geschikt gemaakt voor private dining en groepen.

Bobby Rust aan de slag in verbouwd Tante Kee

Foto: Tante Kee

Foto van Erwin Olaf

Het misschien wel mooiste terras van Nederland is eveneens vernieuwd. Het is vergroot en krijgt in de zomermaanden een loungehoek. Ook huisstijl en logo zijn aangepakt. Tante Kee is niet langer een dame op leeftijd, maar een vrouw van 20-25 in de bloei van haar leven. De inspiratie komt van een foto van Erwin Olaf. Deze foto heeft een prominente plek gekregen in het vernieuwde restaurant en is door de topfotograaf geschonken aan Kim en Raymond ter gelegenheid van de opening van Tante Kee 2.0.

Over Tante Kee

Kim Edwards en Raymond Reeb zijn sinds 2003 de eigenaren van Tante Kee. Het restaurant is gevestigd op Kaageiland en doet al sinds 1930 dienst als horecagelegenheid. De ondernemers zijn aangesloten bij restaurantvereniging JRE Nederland.

 

Reageer op dit artikel