nieuws

Misset Personality Award 2017 voor Ad Schaap van De Beren

Restaurant 7645

De Misset Horeca Personality Award is toegekend aan Ad Schaap van De Beren. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een ondernemer die positief opvalt, collega’s weet te inspireren en daarmee een voorbeeld is voor de branche. Ten overstaan van andere ondernemers uit de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven kreeg Schaap de award overhandigd tijdens de bekendmaking van die Top 100, maandag 22 mei in De Efteling.

Misset Personality Award 2017 voor Ad Schaap van De Beren
Ad Schaap

Ad Schaap van De Beren krijgt dit jaar de Misset Horeca Personality Award 2017 en volgt daarmee Ruud van Rietschoten van Debuut op, de winnaar van de titel in 2016. Alle bedrijven die een kans maakten op een plek in de Top 100, konden aangeven welke ondernemers hen inspireert. De meest in het oog springende naam was die van Schaap, die afgelopen jaar De Beren door een opvallende oppoetsbeurt haalde.

Lees ook>> Ruud van Rietschoten wint Personality Award 2016

Moderniseringsslag

Hij voegde zijn restaurants succesvol samen met de bezorgtak, waarvan Martijn Jansen directeur is. Tegelijkertijd werd een forse moderniserings- én kwaliteitsslag gemaakt met het merk, waarbij interieur en concept werden opgefrist. Het was nodig, erkende Schaap zelf ook in een interview met Misset Horeca begin dit jaar: ‘vrienden zeggen ‘vroeger kwam ik altijd bij De Beren’. Het woordje ‘vroeger’ kwam er steeds in voor. Daar werd ik een beetje narrig van, maar ik begreep het wel. Onze formule was op bepaalde fronten stil blijven staan.’

Lees>> Ad Schaap en Martijn Jansen over De Beren 2.0

Dus kregen interieur en concept een opfrisbeurt. Er werd afscheid genomen van de lollig bedoelde berennamen met een B voor elk restaurant, restaurants werden ingericht met warm en modern meubilair. Koks portioneren en vliezen zelf weer vlees af, postmix-frisdrank werd ingeruild voor flesjes en koffie wordt weer met de hand gezet in plaats van met een volautomaat.

En de operatie, die nog loopt, heeft succes: de omzet plus liefst 64,2 procent om uit te komen op 54,5 miljoen euro. Dat is natuurlijk niet alleen de verdienste van Schaap, maar hij is wel het gezicht van de formule.

>>Lees hier alles over De Beren

Personality Award 2017

In het verleden werd weleens fronsend gekeken naar Schaap en zijn manier van zakendoen en boekhouden. Maar deze ouder wordende vos is zijn haren lang geleden al kwijtgeraakt, en begint

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant

ook zijn streken te verliezen: hij wordt milder. En denkt zelfs al voorzichtig aan rustiger aan doen.

Noem het geen pensioen, Schaap is er de man niet naar om met zijn vaste verkering – zoals hij de vrouw waar hij al zeven jaar mee is, noemt – op een bootje in Zuid-Frankrijk te gaan liggen. Nee joh, hij wil juist nog gas geven en in 2019 op vijftig restaurants staan. Maar iets minder dagelijkse operatie en iets meer met visie en toekomst bezig zijn, zou hem wel uitkomen.

Schaap kreeg de award op 22 mei overhandigd tijdens het evenement van de bekendmaking van de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken, in de Efteling.

Bekijk hier de complete Horeca Top 100 2017

Reageer op dit artikel