nieuws

Sabas Joosten De Librije: Champagne Ambassadeur Nederland

Restaurant 1599

Sabas Joosten, sommelier bij De Librije van Jonnie en Therese Boer in Zwolle, heeft donderdag 15 september de Nederlandse finale van de Europese wedstrijd van de Champagne Ambassadeurs gewonnen.

Sabas Joosten De Librije: Champagne Ambassadeur Nederland

Sabas Joosten, sommelier bij restaurant De Librije in Zwolle, nam het in de Nederlandse finale op tegen Eline Groenendijk en Guillaume Coret. Sabas Joosten (30) werkt sinds april 2013 bij De Librije. Eerst als assistent-sommelier en vanaf januari 2015 als eindverantwoordelijke (onder Thérèse Boer).  Joosten slaagde begin vorig jaar voor het zware WSET-examen. 

Het hoofdthema van de Champagne-finale 2017 was « Dégorgement en dosering bij het maken van Champagnewijn”

De strijd werd gestreden in het Renaisance Hotel in Amsterdam. De wedstrijd vindt plaats in negen Europese landen die de belangrijkste Europese markten voor de Champagnestreek uitmaken. Sabas Joosten zal Nederland vertegenwoordigen op de Europese finale van de wedstrijd, van 6 tot 9 november 2017 in Epernay (Frankrijk).

De juryleden van de Nederlandse finale
– Hinke de Jong, Nederlandse winnares van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs 2015
– Frank Jacobs, wijnjournalist
– Violaine de Caffarelli, oenologe en communicatie-verantwoordelijke Comité Champagne
– Grégoire Van den Ostende, Directeur Champagne-Bureau Benelux

Het initiatief van de “Concours européen des Ambassadeurs du Champagne”, dat dertien jaar jaar geleden werd gestart, heeft vooral als doel, door middel van een unieke en originele wedstrijd extra aandacht te besteden aan de wijndocenten en al diegenen die beroepsmatig bijdragen tot de uitbreiding van de kennis over Champagne bij toekomstige sommeliers, docenten en consumenten.

Reageer op dit artikel