nieuws

Consumenten geven meer uit aan restaurantbezoek

Restaurant 1337

Consumenten hebben in augustus 2,3 procent meer besteed dan in dezelfde maand een jaar geleden, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei is al vijf maanden op rij meer dan 2 procent, merkte het statistiekbureau daarbij op.

Consumenten geven meer uit aan restaurantbezoek

Aan diensten, zoals woninghuur, reizen met bus of trein, bezoek aan restaurant of kapper, en verzekeringen gaven consumenten 2 procent meer uit dan in augustus 2016. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit, aldus het CBS.

6 procent groei: woninginrichting en kleding

Consumenten gaven vooral meer uit aan woninginrichting en kleding dan een jaar eerder. Daar was sprake van een groei met bijna 6 procent. Aan voedings- en genotmiddelen besteedden ze een fractie meer dan een jaar eerder.

Consumtieradar

Volgens de zogenoemde consumptieradar van het statistiekbureau zijn de omstandigheden voor de consumptie in oktober ongeveer even gunstig als in augustus.

Reageer op dit artikel