nieuws

Jonnie Boer over Brass Boer: ‘Naam past beter bij concept’

Restaurant 9570

‘Door het Brass Boer te noemen, en niet ‘By Jonnie & Thérèse is het meer ons concept. En lijkt het niet alsof iemand onze naam erop plakt.’ Jonnie Boer spreekt met Misset Horeca over het nieuwe concept van de driesterrenchef dat 10 november haar deuren opent op Bonaire.

Jonnie Boer over Brass Boer: ‘Naam past beter bij concept’

De nieuwe zaak van Jonnie en Thérèse Boer op Bonaire krijgt de naam mee Brass Boer. Jonnie Boer daarover: ‘Delphins Beach Restaurant –vernoemd naar het resort waar het zich op bevindt– was toch meer een werknaam. We hebben nu voor Brass Boer gekozen omdat dan tóch onze naam erin zit en je ‘Brass’ internationaal ook veel tegenkomt.’

Tekst gaat verder onder de video.

De nieuwe naam is volgens de Zwolse driesterrenchef ook duidelijk voor wat de bedoeling is van het restaurant. ‘Aan de ene kant lijkt het nu meer van ons. ‘By Jonnie en Thérèse’ kan wellicht overkomen alsof alleen onze naam erop geplakt wordt, terwijl we natuurlijk wel heel nauw bij het concept betrokken zijn.’

Bekijk hier het video-interview met Jonnie en Thérèse Boer over het nieuwe restaurant op Bonaire.

Direct betrokken, op afstand

Volgens Boer is het met de nieuwe naam ook duidelijk dat ‘Jonnie en Thérèse’ er bij betrokken zijn. ‘Maar niet dat we er dagelijks zijn. Twee keer per jaar zullen we erheen vliegen. Maar we zijn Jonnie Boer en Thérèse Boer op Bonairenatuurlijk wel heel direct betrokken.’ Een deel van het personeel van De Librije gaat ook op Bonaire aan de slag. Boer: ‘Toevallig net foto’s van ze gekregen dat ze gisteravond aangekomen zijn.

Nieuwe logo; by Jonnie Boer

Trots is Jonnie Boer ook op het nieuwe logo van Brass Boer. De gele zon, de zee, palmen en het eiland geven de Caraïbische sfeer weer. De dolfijnen verwijzen onder meer naar het Delphins Beach Resort. Boer, met trotse lach: ‘En ik heb het zelf ontworpen hè! Uiteindelijk heeft een bureau het ontwerp afgemaakt, maar het idee komt van mezelf.’

Brass Boer opent 10 november

De kaart van Brass Boer wordt een ‘wereldse, toegankelijke kaart mét de signatuur van De Librije’ en ook de wijnen worden zorgvuldig geselecteerd. Een aantal van de huidige personeelsleden van De Librije gaat naar Bonaire om de kwaliteit en de filosofie te

Jonnie en Thérèse

Jonnie en Thérèse Boer bekijken de plannen op Bonaire.

waarborgen. Jonnie Boer heeft zelf de verantwoording genomen voor de inrichting van de keuken, waar zoveel mogelijk gewerkt wordt met lokale producten. 10 november opent het restaurant haar deuren. Jonnie en Thérèse zelf zullen het op een later moment officieel openen.

Reageer op dit artikel