Het visrestaurant, gevestigd vlakbij de visafslag in de Scheveningse vissershaven, kreeg de prijs als waardering voor het ondernemerschap in de horeca. De jury koos voor ondernemers met een duidelijke focus en een heldere en consistente formule. 'Ondernemers met liefde voor hun keuken en passie voor hun gerechten. Doorzetters die opnieuw groots durfden te investeren in een goed lopende zaak. Vakmensen die hun uitstraling vernieuwden, passend bij deze tijd én passend bij hun identiteit. Warme ondernemers met het hart op de goede plaats. Met loyale medewerkers die veel van hun gasten kennen en herkennen. Kortom: gedreven ondernemers die toekomstproef zijn en de Gouden Boei meer dan verdienen.'
Horecawerf wil goed ondernemerschap belonen
De Gouden Boei is het afgelopen jaar door de Horecawerf in het leven geroepen als waardering voor het ondernemerschap in de horeca. De winnaar is een voorbeeld voor de branche. Een ondernemer die het hart raakt van zijn medewerkers en zijn gasten; een baken voor een inspirerende koers. De jury bestaat uit Won Yip (horecaondernemer), Michiel Deenik (horecaondernemer), Joop Bohlmeijer (oud ondernemer Anno 1890, twee keer uitgeroepen tot Café van het Jaar), Peter Faber (acteur), Kim Klaasen (Horecawerf) en Willem de Haas (TdH strategy+creation)
De Dagvisser
Kees en Sjanet Schot zijn de ondernemers van het Zeeuwse familiebedrijf de Dagvisser. In december 2015 is het restaurant geheel vernieuwd, waarbij zij geïnspireerd werden door een visrestaurant in Tel Aviv. De inrichting heeft veel hout, ijzer en warme natuurlijke materialen met details uit de visserij en de historie van Scheveningen. De Dagvisser staat voor 21 jaar eerlijke vis en werkt alleen met dagverse producten van het seizoen. Ze kopen elke dag verse vis op de visafslag. Kees is van origine visserman en kan elke vraag over vis beantwoorden. Het vakmanschap en de focus zie je terug in de huisstijl, het scheepsjournaal (menukaart) dat op de tafels ligt en de website. Ze hebben een loyaal team van 20 medewerkers in vaste dienst. Dat geeft over en weer vertrouwen. Daardoor kennen ze ook veel van de gasten, die het prettig vinden om herkend te worden. Er zijn 170 plaatsen binnen en 135 op het terras. Het restaurant is 7 dagen per week geopend voor lunch en diner vanaf 11.30 uur.
Vis, vis en nog eens vis
Met je handen kreeft eten, oesters naar binnen slurpen, Zeeuwse mosselen, een perfect gebakken schol, lauwwarme sushi, krokante kibbeling en natuurlijk een goed glas gekoelde witte wijn. Met uitzicht op de Scheveningse haven is het culinair en gemoedelijk genieten, voor jong en oud, zowel binnen in het restaurant als op het zonnige (verwarmde) terras. Naast de basis van laagdrempelig vis eten (gebakken vis met frites en remoulade saus) zijn er (los van het matrozenmenu voor de kinderen) twee menu’s: Liefdes van de Zee (een drie gangen menu dat tweewekelijks wisselt) en het vier gangen ‘Bazenmenu’ dat zijn herkomst heeft bij de vroegere rederijbazen van de vissersvloot.