Nieuwjaarsdiner voor daklozen in restaurant-café In de Waag

Nieuwjaarsdiner voor daklozen in restaurant-café In de Waag

Op zondag 14 januari 2018 organiseert Paul Willemse in samenwerking met Restaurant- Café In de Waag wederom een geheel verzorgd Nieuwjaarsdiner voor de daklozen in Amsterdam.

Dit Nieuwjaarsdiner wordt voor de 19e maal georganiseerd door Paul Willemse, als initiator en vrijwilliger van de werkgroep DAK. Er wordt gerekend op zo'n 100 daklozen die gebruik maken van dit diner in de warmte van de Waag. Tijdens het diner speelt bezorgt een band en Amsterdamse zanger de daklozen een feestje op de dansvloer. Een beetje extra aandacht voor de medemens en dan in t bijzonder voor de daklozen van Amsterdam. Dat is de een mooie gedachte waaraan restaurant-café In de Waag inmiddels samen met initiator Paul Willemsen het diner organiseert. Het diner vindt voor de 19e keer plaats en al weer voor de 11e maal bij In de Waag. Het compleet verzorgde drie-gangen menu en inclusief drankjes worden door het restaurant aangeboden aan de daklozen met behulp van enkele vaste leveranciers.

'Glimlach is onvergetelijk'

Naast de hulp van enkele vaste leveranciers is er hulp van het team van de Waag en enkele trouwe vrijwilligers. Eén van hem vertelt het volgende:
Lucas, supervisor bij In de Waag: ‘Het is altijd een fantastische avond, elk jaar kijk ik er weer naar uit. Er wordt gegeten, gedronken, gezongen en gedanst. De glimlachen op de gezichten zijn echt onvergetelijk. Dat is natuurlijk waar je het voor doet; mensen die normaal niet binnenkomen een geweldige avond bezorgen.’

Het Nieuwjaarsdiner begint om 17.00 uur in Restaurant-Café In de Waag op de Nieuwmarkt en duurt tot ongeveer 22.00 uur.