nieuws

Het Roode Koper opent Poolhouse met tweede restaurant 

Restaurant 1781

Landgoed het Roode Koper op de Veluwe heeft op haar terrein een Poolhouse geopend, inclusief tweede restaurant, bar, terras en buitenzwembad. De keuken staat – net als die van het Landgoed zelf – onder regie van de met één Michelinster bekroonde chef Dennis van den Beld.

Het Roode Koper opent Poolhouse met tweede restaurant 

Het nieuwe Poolhouse van Het Roode Koper omvat een buitenzwembad met bar, loungeterras en tweede restaurant. Het tweede restaurant heeft een zelfstandig keukenteam dat onder leiding staat van chef-kok Dennis van den Beld.

Het ruim honderd jaar oude landgoed is eigendom van Yolanda en Jon-Ivar Sörensen. De derde generatie die aan het roer staat van dit familiebedrijf. ‘Internationale allure maar bereikbaar voor iedereen, zegt de familie.

Niet alleen de gasten van Het Roode Koper kunnen genieten van The Poolhouse; het familiehotel wil ook graag een alternatief bieden voor mensen uit de wijde omgeving, die op zoek zijn naar een dagje ontspanning aan het water.

‘Meer rust bij ons dan op het strand’Het Roode Koper

‘Voor wie in de regio groot Utrecht woont is het strand al snel een uurtje rijden, met alle drukte en kosten van dien’, zegt Jon-Ivar Sörensen. ‘Rond het zwembad hier is volop rust en ruimte, en die is bereikbaar zonder de gebruikelijke files en parkeerperikelen.’

Om die rust en ruimte te kunnen garanderen is vooraf reserveren verplicht en geldt: vol is vol. Overigens worden in The Poolhouse ook ’s winters buitendiners georganiseerd en is de plek geschikt voor gedenkwaardige feesten, zoals huwelijksvoltrekkingen of jubilea.

Dag-arrangement The Poolhouse Het Roode Koper

In de zomermaanden (april t/m oktober) is The Poolhouse alle dagen van de week geopend van 11.00 – 21.00 uur (keuken open van 12.00 – 20.00 uur). Vooraf te reserveren: een tafel voor een lunch of een dag-arrangement.

Dag-arrangement inclusief ligstoel met badhanddoek, kop koffie, gebruik locker, douche, kleedruimte en een tegoed van €20,00 te besteden aan een of meerdere gerechten of small bites van The Poolhouse menukaart. Prijs: €40,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar: €25,00 per kind, inclusief €10,00 bestedingstegoed.

Inrichting en landschap

The Poolhouse is onder architectuur gebouwd. ‘Samen met een landschapsontwerper, tuinarchitect en gebouwenontwerper zijn we erin geslaagd om de indruk te wekken dat het zwembad, de bar, het loungeterras en het restaurant bij wijze van sHet Roode Koperpreken zijn opgenomen in de landschappelijke omgeving.’

Toepassingen van eiken, beton, glas en rvs hebben geleid tot een on-Hollandse setting. Uitsluitend hoogwaardige materialen zijn gebruikt zoals Oregon Pine hout en Italiaanse travertin vloerstenen. De keuken in het restaurant is uitgerust met apparatuur van Sub-Zero Wolf Nederland, terwijl de meubelen en verlichting afkomstig zijn van Royal Botania.

Naast het nieuwe Poolhouse bevinden zich op het landgoed verschillende monumentale gebouwen met in totaal 32 hotelkamers, diverse tuinen, een tennisbaan, een manege en een privévilla met uitzicht op het bos. Het Roode Koper is gelegen in de bosrijke omgeving van Ermelo, midden op de Veluwe.

Het Roode Koper is lid van ‘Relais & Chateaux’, een vereniging van meer dan 500 kwaliteitshotels wereldwijd.

Foto's

Reageer op dit artikel