nieuws

Conflict: Thuisbezorgd.nl haalt snackbar uit Ommen van de site

Restaurant 1444

Thuisbezorgd.nl heeft de snackbar AnytymeOmmenBezorgd van de site gehaald naar aanleiding van berichtgeving door Snackkoerier over de bezorgconstructie van de cafetaria. Volgens het bestelplatform houdt de zaak zich niet aan de regels. Wat is er aan de hand.

Conflict: Thuisbezorgd.nl haalt snackbar uit Ommen van de site

Eigenaren Jolanda en William Roke van AnyTyme Ommen hadden een constructie bedacht waarmee ze de laagsteprijsgarantie van Thuisbezorgd.nl omzeilden. Dit meldt Snackkoerier.

Speciaal voor Thuisbezorgd richtten ze een nieuwe vof op: AnyTymeOmmenBezorgd, waarmee ze de pariteitsclausule van Thuisbezorgd omzeilden. Deze bepaalt dat een ondernemer de producten op de eigen site niet goedkoper mag aanbieden dan op Thuisbezorgd.

Nieuwe vof

AnyTymeOmmenBezorgd hanteerde een eigen menukaart en prijsstelling. Er is een nieuwe bankrekening geopend, een nieuw klantnummer aangemaakt bij Hanos en het bezorgpersoneel werkt vanuit de nieuwe vof.

Ook binnen het pand zijn de bedrijven gescheiden: het zwarte team werkt bij AnyTyme Ommen, het oranje team aan AnyTymeOmmenBezorgd. Er staat tevens een dubbele bakwand in de zaak, waarbij oranje links werkt en zwart rechts.

Bezorgbestellingen lopen via de website, de eigen app en tot voor kort Thuisbezorgd.nl. De bezorgkosten zijn €3. Maar de prijzen in de Thuisbezorgd-app waren hoger dan in de eigen app of in de zaak. Zo was de cheeseburger via de eigen app en in de zaak €3,75 en via Thuisbezorgd €3,95.

Neprestaurants

Gevraagd naar de constructie zoals AnyTyme Ommen die hanteerde, meldde Thuisbezorgd dat neprestaurants direct van de site worden gehaald na melding. Kristina Nilsson: ‘De consument moet ervan uit kunnen gaan dat een restaurant echt bestaat, al was het maar om te weten waar het eten vandaan komt. Neprestaurants worden vaak door een van de andere bezorgrestaurants gemeld. De pakkans is erg groot en het restaurant riskeert volledig van de site verwijderd te worden. In echt ernstige gevallen doen we aangifte bij de politie.’

Laagsteprijsgarantie

In het geval van AnyTymeOmmenBezorgd is geen sprake van van een neprestaurant. Toch verwijderde Thuisbezorgd het bedrijf van de site zodra het lucht kreeg van de constructie. In de algemene voorwaarden van Thuisbezorgd staat echter nergens dat het opstarten van een tweede restaurant voor Thuisbezorgd verboden is.

Maar volgens het bestelplatform houdt AnyTymeOmmenBezorgd zich niet aan de laagsteprijsgarantie. De hogere prijzen bij AnyTyme Ommen zijn voor consumenten onbegrijpelijk en leiden tot onvrede, zegt Thuisbezorgd. Ook zou er bij inschrijving onvolledige informatie zijn gegeven.

Als de ondernemers de bezorgtak verhuizen naar een ander pand – wat wel het plan is, maar waar ze nog niet aan toe zijn – wordt het bedrijf weer toegelaten, zo zegt Thuisbezorgd. Ook kunnen ze de menukaart van AnyTyme Ommen doorsturen om weer op het bestelplatform te komen.

Volgens Jolanda Roke houden ze zich wel degelijk aan de afspraken met Thuisbezorgd. Op dit moment is ze daarover nog in gesprek met het bestelplatform.

>>> Meer over maaltijdbezorging

Reageer op dit artikel