nieuws

Tinder Tuesday bij Escobar Amsterdam

Restaurant 4244

Escobar in Amsterdam, de zaak van Willem Alberts en Roderick Kunst, maakt van elke dinsdag voortaan Tinder Tuesday. De voormalig medewerkers van Ron Blaauw hebben voor Escobar een Tinder Tuesday Tasting bedacht.

Tinder Tuesday bij Escobar Amsterdam

‘Voortaan kunnen onze gasten iedere dinsdag met hun Tindermatch bij Escobar terecht voor een hapje en drankje,’ kondigen de ondernemers Willem Alberts en Roderick Kunst hun Tinder Tuesday aan op Facebook. Tinder is een digitaal dating platform.

Tinder Tuesday Tasting

Gasten kunnen op de dinsdagavond bij Escobar een Tinder Tuesdag Tasting menu nuttigen: een deelmenu van de hardlopers van de zaak. Gasten die daadwerkelijk hun tinder date digitaal kunnen bewijzen, krijgen een love potion (liefdesdrankje) van het huis.

Tot slot maken de medewerkers een polaroid kiekje van het stelletje. ‘Was de date een vlammend succes of juist een fiasco? Voor iedere foto is een plekje op de Wall of F(l)ame, dan wel, Shame.’ Tinder Tuesday

Maar ook de singles zonder digitale match zijn welkom in Amsterdam. Ook zij krijgen op dinsdag een drankje van het huis, mits ze op de foto gaan en die in de Tinder Ton deponeren. Één keer per week kiest het team match en dit stel krijgt een Tinder Tasting van het huis.

Escobar

Escobar is een Spaans restaurant in het voormalige muziekpodium De Badcuyp in Amsterdam. Roderick Kunst is de restaurantmanager in Escobar. Willem Alberts neemt achter de schermen het zakelijke aspect voor zijn rekening. Ron Blaauw is als culinair adviseur verbonden aan het restaurant.

King Kongs tekende voor het interieurontwerp. ‘Het restaurant kreeg een warme mediterrane sfeer. Een hippe zaak, waar we willen scoren op het eten, maar waar het ook na 22.00 uur nog leuk moet zijn om een drankje te doen’, zegt Kunst. Alberts: ‘Die barfunctie gaat net even het verschil maken tussen restaurantje spelen en wat swingender zijn. We verwachten 40 procent omzet te halen uit de bar en 60 procent uit het restaurant.’

Keukenteam

Het keukenteam bestaat uit een aantal Spaanse koks. Chef-kok is Puck Willemse. Zij deed onder meer ervaring op bij Vinkeles en The Dylan Amsterdam en werkte als souschef bij Ron Gastrobar Oriental.

Op de menukaart: grote, maar ook kleine gerechten voor bij de borrel. ‘Alles met een Spaanse touch’, aldus de initiatiefnemers. Gasten kunnen voor zowel lunch, diner, een kopje koffie en een borrel terecht bij Escobar.

Meer weten?

>>Medewerkers Ron Blaauw starten Escobar

>> Horeca interieur: Escobar Amsterdam

Reageer op dit artikel