nieuws

Exki opent vierde filiaal in Utrecht

Restaurant 2285

De Belgische formule Exki heeft haar vierde vestiging in Nederland geopend. Het nieuwe EXKi filiaal is te vinden in het Horeca Pavilion op het Utrechtse Stationsplein.

Exki opent vierde filiaal in Utrecht
Foto credits: Jesje Veling Photography

Het verhaal van Exki begint in België in 1999. Ondernemer Joep van Haaften kwam in aanraking met het bijzondere concept toen hij in Brussel woonde. Hij besloot de stoute schoenen aan te trekken en opende de eerste Nederlandse Exki vestiging in Den Haag. Van Haaften: ‘Ik was gelijk onder de indruk van de Exki aanpak; de producten, de sfeer, de filosofie. Als je het ervaart, dan weet je direct ‘dit bestaat nog niet in Nederland’.’ Vandaag telt Exki 90 restaurants in 6 landen: Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg, Italië en Duitsland.

Leestip: 9 nieuwe horeca op stationsplein Utrecht

Snel en gezond

EXKi

Joep van Haaften
Foto credits: Jesje Veling Photography

Exki verzorgt een alternatief voor de traditionele fast food formule door versbereide en natuurlijke producten aan te bieden, om mee te nemen of ter plaatse op te eten, op elk moment van de dag. De bediening is snel en in de restaurants heerst een ontspannen sfeer. De Exki vestigingen zijn van 07.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds geopend.

Het aanbod van Exki bestaat uit dagverse, gezonde en lekkere producten bereid op basis van creatieve recepten. Er wordt vooral met verse seizoensgroenten gewerkt, die ook zo veel mogelijk lokaal en biologisch geteeld zijn. Elke maand staat er een groente in de spotlight en zijn er nieuwe gerechten rondom deze groente te verkrijgen. Naast de wisselende seizoensgroenten verschijnt er twee keer per jaar een geheel nieuwe kaart.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk ondernemen en duurzame ontwikkeling zit bij Exki in het DNA en ze streven ernaar de beste producten te gebruiken in al haar recepten. Zo maakt het bedrijf gebruik van duurzame visvangst en gebruikt het bedrijf alleen biologische Vita kip van lokale boerderijen. Buiten het gebruik van eerlijke producten is er ook waardering voor ieders werk, respect voor biodiversiteit en er wordt verantwoord gebruik gemaakt van hulpbronnen als: water, bodem, energie. Er is ook aandacht voor verschillende dieetvoorkeuren, dus veel vegetarische, vegan, glutenvrije en lactosevrije gerechten en wordt er bewust omgegaan met het gebruik van zout en suikers.

Kijk hieronder voor de foto’s:

Foto's

Reageer op dit artikel