nieuws

Jozua Jaring aan de slag bij Culinair Centrum Beverwijk

Restaurant 7305

Jozua Jaring van sterrestaurant Ratatouille in Haarlem gaat aan de slag bij Culinair Centrum Beverwijk. Hij gaat de studenten van de opleiding Gespecialiseerd Kok (N4) begeleiden.

Jozua Jaring aan de slag bij Culinair Centrum Beverwijk
Jozua Jaring als praktijkbegeleider aan de slag bij Culinair Centrum Beverwijk.

Jozua Jaring versterkt het team van docenten en praktijkbegeleiders met ingang van het nieuwe schooljaar. Hij gaat de studenten van de opleiding Gespecialiseerd Kok (N4) begeleiden.

Jaring is patron-cuisinier van sterrestaurant Ratatouille in Haarlem. Het is een restaurant met ‘een Franse keuken in de nieuwe realiteit van vandaag’. De naam van het restaurant verklaart voor een groot deel waarvoor het staat: ‘Een mix. Haute cuisine met een brasserieachtige look, laagdrempelig en een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding’, zei Jaring eerder tegen Misset Horeca. Michelin noemde het restaurant bij de uitreiking van de eerste ster in 2014 een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurants: minder stijf, minder duur en toegankelijker.

Lenterecept van Jaring

Lenterecept van Jaring

Culinair Centrum Beverwijk prijst zich zeer gelukkig met de samenwerking met Jaring. Zij werken ook samen met patissier Jeroen Goossens.

Ratatouille bestaat 5 jaar

Naast zijn nieuwe taak als praktijkbegeleider bij Culinair Centrum Beverwijk, heeft Jaring ook mooie ambities voor 2018: ‘Dit jaar bestaan we 5 jaar en dat krijgt zeker aandacht. Ik ga ook verder met het telen van bloemen en kruiden op ons eigen dakterras. We hebben nu al 400 wijnen op de kaart, maar dat gaan er misschien wel 600 worden. We hopen ook bij Michelin te kunnen groeien. Bij de eerste ster werkten er drie en nu tien koks in de keuken. Ik blijf een goede prijs/kwaliteit leveren en hoop dat de lunch ook verder aantrekt’, stelt Jaring.