nieuws

Sergio Herman: tweede Frites Atelier in België

Restaurant 1958

Sergio Herman opent in België binnenkort zijn tweede vestiging van Frites Atelier. Naast Antwerpen krijgt nu ook Gent de culinaire frites van de sterrenchef. In Nederland zijn al locaties in Den Haag, Utrecht en Arnhem. Naast Frites heeft Herman het assortiment inmiddels uitgebreid met een eigen reeks kroketten. 

Sergio Herman: tweede Frites Atelier in België

In Gent start Sergio Herman met Frites Atelier in een pand op de Groentenmarkt in het centrum van de stad. De zaak zou op de hoek van de Groentenmarkt met winkelstraat Langemunt komen, waar voorheen een schoenenzaak zat. Dit blijkt uit data van de Vlaamse Kamer van koophandel, zo melden Belgische media. Het Frites Atelier in Gent is daar sinds 1 april geregistreerd.

Een woordvoerder van het Frites Atelier Benelux bevestigt het nieuws en zegt dat de de nieuwe vestiging aan de Groentenmarkt 10 meer zitplaatsen heeft en een uitgebreider assortiment dan de huidige Ateliers. De nieuwe frituur gaat naar verwachting nog deze zomer open. Brussel staat nog op het verlanglijstje van de topchef.

Via Deliveroo en Uber

De frites en snacks van het Frites Atelier worden ook thuisbezorgd. Sergio Herman werkt hiervoor samen met Deliveroo en Uber. Inwoners van Den Haag, Arnhem, Utrecht en Antwerpen kunnen online bestellen.

Seizoensspecials

De seizoensspecial van lente 2018 die Herman bedacht heeft is een ‘My Thai Chicken’. Een combinatie van boterzachte en traag gegaarde kip, frisse Thaise kruiden en samengestelde Thaise ingrediënten leveren een fris-pikante seasonal special op die goed bij de lente past.

‘My Thai Chicken bestaat uit fijne reepjes knapperige en fris gemarineerde groene papaya met een Thaise mayonaise waarin diverse kruiden en specerijen verwerkt zijn. De zalvige mayonaise in combinatie met de bite van de papaya en de crispy driedubbelgebakken frites met het zachte kippenvlees wordt afgetopt met een crumble van gebrande en gemalen cashew noten en zeste van limoen’, aldus Herman rondom de introductie. De prijs: €7,50.

Voor vegetariërs staat er de Tomato & Basil Parmigiano op het menu. De chefs bestrooien de krokant gebakken frites met tomatenpoeder en werken deze zuiderse combinatie verder af met basilicum mayonaise, jonge basilicumblaadjes en versgeraspte Parmezaanse kaas. Prijs €6,25.

Kroketten

Vorig jaar introduceerde Frites Atelier de Zeeland Shrimp Croquette. Hier kreeg Frites Atelier zoveel waardering voor en er bleek ook veel vraag naar andere soort kroketten te zijn, dat ze naar eigen zeggen niet anders konden dan met deze vraag aan de slag te gaan. Sergio Herman: ‘In navolging op alle waardering voor onze Zeeuwse garnalenkroket ben ik verder aan de slag gegaan met het idee een selectie kroketten van restaurantniveau samen te stellen die gebaseerd zijn op pure kwaliteitsproducten met mijn signatuur.’ De Crispy Croquette Collection bestaat uit: de Slow Cooked Beef Croquette, de Premium Cheese Croquette en de Zeeland Shrimp Croquette.

Slow Cooked Beef Croquette
Het rundsvlees wat voor deze kroket is gebruikt, zijn mooie geselecteerde schouderstukken die traag gegaard zijn in een krachtige ossenstaartbouillon. De rijke smaak van deze vleeskroket wordt versterkt door een combinatie van pepermayonaise en een frisse pickle-mix die daarbij wordt geserveerd. Prijs: €4,25.

Premium Cheese Croquette
Deze kaaskroket bevat een mix van vijf kazen met onder andere een Zwitserse Gruyère, de Italiaanse Parmigiano Reggiano en een gerijpte Cheddar, een van oorsprong Engelse soort. Deze kroket wordt licht bestrooid met vers tomatenpoeder en geserveerd met basilicum mayonaise. Prijs: €4,25.

Zeeland Shrimp Croquette
De Crispy Zeeland Shrimp Croquette is een Zeeuwse garnalenkroket met een krokante korst en een vulling van vers gepelde garnalen, gecombineerd met de frisse Tartare saus van Frites Atelier. Inmiddels staat deze klassieker ook op het menu in AIRepublic. Dit is het sterrestaurant van Herman in Cadzand. Prijs: €5,00.

Misset Horeca bij u op de deurmat?

 

Foto's

Reageer op dit artikel