nieuws

Data gidspresentaties GaultMillau en Michelin voor 2019

Restaurant 18072

De data voor de gidspresentaties van GaultMillau en Michelin voor 2019 zijn bekend. Op 3 december presenteert GaultMillau haar gids voor 2019.

Data gidspresentaties GaultMillau en Michelin voor 2019

Michelin gaat haar rode gids met hotels, restaurants en sterrestaurants voor 2019 presenteren in het DelaMar Theater op maandag 17 december 2018.  ‘Michelin presenteert op maandag 17 december de Michelin gids Nederland 2019 in het DeLaMar Theater te Amsterdam. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Meer informatie volgt binnenkort,’ meldt Michelin in een ‘save the date mailing’. 

Huidig Michelin-topman Michael Ellis maakt deze presentatie niet meer mee. Hij verlaat de bandenfirma in september van dit jaar. Wie de nieuwe voorman wordt is nog niet bekend.

GaultMillau gaat haar eerste gids onder het nieuwe bewind van Godfried van der Lugt presenteren in de Kromhouthal in Amsterdam aan  het Gedempt Hamerkanaal 231, in Amsterdam Noord. De presentatie is op maandag 3 december 2018 tussen 15 en 17 uur. Na de gidspresentatie gaan chefs een diner verzorgen voor genodigden en gasten.

GaultMillau Nederland

In februari van 2018 maakte GaultMillau Benelux bekend de activiteiten in Nederland weer in eigen beheer te nemen. Voorheen was het bedrijf van Jan van Lissum verantwoordelijk voor deze gids in Nederland.  Nieuwe partner is Godfried van der Lugt. Van der Lugt zei hierover destijds: ‘Ik heb er ontzettend veel zin in. We zijn druk bezig met het samenstellen van een nieuw team. We gaan ons in de eerste plaats concentreren op de realisatie van een nieuwe restaurantgids die nog meer aansluit bij de internationale criteria. Ook gaan we evenementen door en voor chefs organiseren en een online en mobiel platform ontwikkelen.’ gaultmillau 2018

‘De eerste editie van de volledig vernieuwde gids komt uit in december 2018. Net zoals in andere landen wordt deze gids in totale redactionele onafhankelijkheid en volledige objectiviteit gerealiseerd. Net zoals in België wordt een onafhankelijk inspectieteam en een gastronomisch reviewteam op de been gebracht’, zo zei Marck Declerck, ceo GaultMillau Benelux.

Godfried van der Lugt

Godfried van der Lugt was de oprichter en organisator van het Hospitality Magazine Venuez en de Venuez Barshow. In 2007 lanceerde hij ook de Hospitality & Style Awards. Na de verkoop van Venuez in 2013 was Van der Lugt bij ManagementMedia verantwoordelijk voor de totstandkoming van Entree Magazine, een samenvoeging van de drie horecavakbladen Venuez, Horeca Entree en Proost, en de organisatie van de Entree Awards. Van der Lugt wordt de Managing partner van GaultMillau Nederland.

Michelin 2018

Misset Horeca houdt jaarlijks een overzicht bij van de restaurants die in bezit zijn van een of meerdere Michelinsterren. Bekijk hier het overzicht van 2018. En welke sterren vervielen in 2018? 

>> Dossier Michelin Misset Horeca

>> Dossier GaultMillau Misset Horeca

>> Abonneren op Misset Horeca MagazineReageer op dit artikel