nieuws

Massimo Bottura opnieuw op 1 in World’s 50 Best Restaurants

Restaurant 11470

Het Italiaanse Osteria Francescana van Massimo Bottura heeft de nummer 1-positie van de World’s 50 Best Restaurants herovert op Eleven Madison Park in New York. Dat werd dinsdagavond 19 juni bekendgemaakt tijdens het feestelijke evenement in het Spaanse Bilbao.

Massimo Bottura opnieuw op 1 in World’s 50 Best Restaurants

Massimo Bottura is het opnieuw gelukt de nummer 1 positie te veroveren op de World’s 50 Best Restaurants. Het restaurant van de internationale topchef, Osteria Francescana in het Italiaanse Modena, heroverde de topnotering op Eleven Madison Park van gastheer Wil Guidara en chef-kok Daniel Humm in New York.

Volgens de jury is de nummer 1-positie een ode aan de continue drive van de chef-kok om zijn restaurant en kookkunsten omhoog te stuwen. Osteria Francescana werd in 2016 als eerste Italiaanse restaurant ooit, verkozen tot de nummer 1 van de World’s 50 Best Restaurants. Een prestatie waar hij precies een jaar van kon genieten. In 2017 zakte Bottura één plek en kwam Eleven Madison Park uit New York op plek één. Nu, een jaar later, is die nummer 1-positie weer een feit.

De top-10 van de World’s 50 Best Restaurants:

  1. Osteria Francescana, Modena, Italië
  2. El Celler de Can Roca, Gerona, Spanje
  3. Mirazur, Menton, Frankrijk
  4. Eleven Madison Park, New York, Verenigde Staten
  5. Gaggan, Bangkok, Thailand
  6. Central, Lima, Peru
  7. Maido, Lima, Peru
  8. Apèrge, Parijs, Frankrijk
  9. Mugaritz, San Sebastian, Spanje
  10. Asador Etxebarri, Axpe, Spanje

Bekijk hier de complete lijst:

World's 50 Best Restaurants 2018

World’s 50 Best Restaurants 2018

De World’s 50 Best Restaurants 2018 heeft dit jaar geen Nederlandse inbreng. De Librije was lange tijd het enige Nederlandse restaurant in de lijst en stond het afgelopen jaar nog op plek 34. Dit jaar staat het Zwolse driesterrenrestaurant op plek 51. Iets waar Boer overigens meer dan tevreden mee is.

Andere Nederlandse inbreng zijn van chefs Richard Ekkebus van Amber in Hong Kong en Sergio Herman van The Jane in Antwerpen. Ekkebus’ restaurant werd begin dit jaar nog verkozen tot beste restaurant van China. Dit jaar staat de geboren Zeeuwse chef op plek 56. En dat terwijl hij in 2017 nog op 24 stond.

Tegenover Misset Horeca laat Ekkebus weten: ‘Ik ben blij weer bij de beste 100 te behoren en dat Amber erkend wordt als relevant restaurant in een zeer competitieve branche. We zijn momenteel hard aan het werk om Amber ook voor het komende decennium een belangrijke rol te laten spelen. Iets dat ons zonder twijfel terug zal brengen in de top-50.’

 

Reageer op dit artikel