nieuws

Niek Groen van Restaurant Klaas lost zijn personeelsprobleem op met video

Restaurant 1489

Niek Groen van Café Restaurant Klaas in Uitgeest heeft zijn personeelsbestand weer op orde. Vorige maand publiceerde hij op Facebook een video waarin twee medewerkers die vertrekken uit zijn team vertellen hoe leuk het is om te werken bij Klaas. Groen heeft twee nieuwe mensen aangenomen.

Niek Groen van Restaurant Klaas lost zijn personeelsprobleem op met video

De video van Niek Groen en compagnon Jos Keijsper bereikte in 48 uur 7000 mensen, 29 mensen hebben het bericht gedeeld en er kwamen vijf daadwerkelijke sollicitaties binnen. ‘Inmiddels hebben we ook twee mensen aangenomen en zijn we heel mooi op de kaar gezet. Het is goede reclame geweest voor ons. Los van de sollicitaties. Ook heel veel jonge meiden hebben gereageerd. Hen heb ik allemaal gevraagd om zich nogmaals te melden als ze achttien zijn,’ lacht Niek Groen (28).

Horecapersoneel werven

‘Soms moet je het zoeken in eenvoud en iets unieks doen. Maar natuurlijk wel binnen je eigen mogelijkheden. Dat je als horecabedrijf personeel zoekt is geen nieuws. Dat doe iedereen. En alle vacatures zijn bijna hetzelfde. Eenheidsworst. Dat wilden we niet. Het idee komt van onszelf. Inmiddels zien we dat collega’s hetzelfde doen, bijvoorbeeld Grand Cafe Van Ruysdael in Heemskerk. Dat is natuurlijk een compliment voor ons.’

Personeel behouden

Personeel behouden doen Niek Groen en zijn compagnon Jos Keijsper (36) door goed te zijn voor hun mensen. ‘Ik ben geen baas, maar wil een vriend zijn. We zijn zes dagen open en daarvan zijn Jos en ik er allebei vijf. We zijn er dus zelf altijd. En we geven zelf elke dag het voorbeeld voor onze mensen hoe we willen werken. De bar zetten we elke dag hetzelfde klaar. Klinkt autistisch, maar het werkt het beste. We hebben een team dat bestaat uit vijf koks en 15 parttimers voor de bediening waarvan er elke dag zes werken.’

Groen komt uit de wereld van de sterrenrestaurants en maakte daar altijd lange dagen. Je start met lunch, dan het diner en daarna moetje nog veel voorbereiden voor de volgende dag. Want een tafel indekken terwijl er nog gasten aan een andere tafel zitten, is er niet bij. Wij zijn met Klaas ‘alleen’ open voor diner. Dat scheelt al enorm in werktijden. De fulltimers werken vijf dagen; van half drie tot elf uur ‘s avonds. We openen om 16 uur. En we zijn ook niet de beroerdste als iemand een keertje vrij wil vanwege een feest bijvoorbeeld.’

>>> Meer over Personeel op Misset Horeca

De video: