nieuws

Jonnie Boer gastchef op luxe vijfsterrenresort Curaçao

Restaurant 1636

Jonnie en Thérèse Boer van restaurant De Librije*** in Zwolle zijn op 1 en 2 augustus als gastkok en sommelier aan het werk op het luxe vijfsterrenresort The Baoase Culinary Beach Restaurant op Curaçao.

Jonnie Boer gastchef op luxe vijfsterrenresort Curaçao

Jonnie en Thérèse Boer van De Librije*** koken voor de derde keer exclusieve diners op het resort. Baoase executive chef René Klop: ‘We willen bij Baoase bijzondere gastronomische ervaringen delen.’

Het echtpaar van De Librije, viert samen met Baoase-chef René Klop de gastronomie. Het evenement is dan ook gedoopt tot ‘Vive la Gastronomie’. Op woensdag 1 augustus geeft Thérèse Boer persoonlijk een ‘Wine & Spice’ training. In de baai van Baoase vinden haar bijzondere wijnen een mooie combinatie met de amuses van Jonnie. Op 2 augustus verzorgt het team van René Klop samen met  Jonnie Boer een driegangendiner. Kosten voor de wijn/spijs-training op 1 augustus is $175 per persoon. Het vijfgangendiner op 2 augustus, van Jonnie Boer en René Klop, kost $350 per persoon.

25 jaar Librije

Op 1 juli 2018 vierde De Librije van Jonnie en Therese Boer haar 25-jarig jubileum. Al in het eerste jaar dat het echtpaar Boer eigenaar werd van het Zwolse restaurant – in 1993 – ontdekte Michelin de culinaire parel. Er volgde een tweede ster (1999) en in 2004 zelfs een derde. Het echtpaar voegde ook twee sterren toe aan het eigen gezin: zoon Jimmie (2000) en dochter Isabelle (2003).

Na Parkheuvel – destijds van Cees Helder – was de Librije het tweede restaurant in Nederland dat drie sterren mocht ontvangen. Dit was in 2004 en nog altijd is De Librije in bezit van drie sterren.

Felicitaties voor Jonnie en Therese Boer voor 25 jaar De Librije

World’s 50 Best Restaurants 2018

De Librije staat dit jaar op de 51e plek van de World’s 50 Best Restaurants 2018. Het Zwolse driesterrenrestaurant, dat in 2017 op plek 34 stond, is het enige Nederlandse restaurant in de lijst.  Jonnie Boer reageert: ‘Deze lijst schommelt ieder jaar flink, maar we zijn sowieso blij dat we bij de beste honderd weer zitten.’

Delfins Beach Resort op Bonaire

Jonnie en Thérèse Boer openden op 1 november 2017 hun nieuwe restaurant op het Delfins Beach Resort op Bonaire. Voor de camera van Misset Horeca vertelden de eigenaren van De Librije over hun nieuwe avontuur, wat we mogen verwachten en hoe de kaart eruit gaat zien.

Jonnie & Thérèse Boer over beachrestaurant: ‘Geen 2e Librije’

Reageer op dit artikel