nieuws

Lars van Galen stopt met Frites Boutique in Hengelo

Restaurant 1237

Lars van Galen en Richard van den Hoeven, eigenaren van hotel-restaurant ’t Lansink in Hengelo en van grand-café Ledeboer in Almelo zijn gestopt met hun ambachtelijke friet. Ze verkochten de friet vanuit de Frites Boutique in Hengelo. De bijbehorende foodtruck blijft operationeel.

Lars van Galen stopt met Frites Boutique in Hengelo

Richard van den Hoeven laat aan Snackkoerier weten dat de zaak niet meer hetzelfde was zonder Raimond Rijken. Compagnon Rijken overleed plotseling in juni 2017. Hij was 43 jaar. Hij was samen met Richard van den Hoeven en Lars van Galen betrokken bij de Frites Boutique.

Het overlijden van hun compagnon en het gebrek aan publiek in de stad heeft Frites Boutique uiteindelijk de das omgedaan. Er is geen sprake van een faillissement. De ondernemers hebben besloten geen nieuwe huurperiode aan te gaan voor het pand aan de Wemenstraat in Hengelo.

‘Helaas, we betreuren het, maar we hebben besloten de winkel de sluiten’, zegt Van den Hoeven, die samen met Lars van Galen (chef-kok van hotel-restaurant ’t Lansink in Hengelo) en Raimond Rijken in november 2017 met Frites Boutique startte in Hengelo (Gelderland). ‘Je begint samen aan iets moois, maar met het wegvallen onze compagnon is het anders gelopen dan we hadden gedacht.’

Raimond was 100 procent dedicated

Raimond Rijken overleed op 10 juni 2017. Hij was verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Frites Boutique. Van den Hoeven: ‘Dat heeft zeker invloed gehad op de zaak. Daarna was het niet meer hetzelfde. Raimond was 100 procent dedicated, met ondersteuning van ons. We zijn trots op het personeel dat daarna de zaak draaiende hield.’ Er was nog een tijdje sprake van een tweede vestiging, in Enschede. ‘Maar door zijn overlijden kwam dat ook in de ijskast.’

Weinig publiek in Hengelo

Dat Frites Boutique het uiteindelijk niet heeft gered, heeft volgens Van den Hoeven ook te maken met de leegstand en tegenvallende bezoekersaantallen in de binnenstad van Hengelo. ‘Tijdens de crisis is er het nodige gebeurd, zegt de ondernemer, die zelf in Hengelo is opgegroeid.

‘Steden met minder dan honderdduizend inwoners hebben het gewoon zwaar. Hengelo ligt tegen Enschede aan, en die stad is volop in ontwikkeling.’

Van den Hoeven blijft wel geloven in het concept, ook in kleinere steden. ‘Het werkt, dat hebben anderen wel bewezen. Kijk bijvoorbeeld naar Dapp in Zwolle. Maar die stad floreert wel, daar is voldoende publiek.’

Frites Boutique als foodtruck

Er werkten acht medewerkers bij Frites Boutique. ‘Veelal studenten, dus ik weet zeker dat die wat anders zullen vinden’, zegt Van den Hoeven. De foodtruck van Frites Boutique blijft nog wel operationeel, dus de naam zal niet verdwijnen. ‘We doen veel festivals in de regio en we worden ingehuurd voor feesten.’ De foodtruck van Frites Boutique voert hetzelfde assortiment als in de zaak. ‘Misschien dat we in de toekomst weer iets meer gaan doen met de naam.’

Lars van Galen

Richard van den Hoeven en Lars van Galen hebben hun activiteiten gebundeld in de DeGusteau Hospitality Groep. De groep bestaat uit diverse eigen merken, zoals ’t Lansink*, Ledeboer, Lars van Galen maar ook uit samenwerkingspartners waar zij exclusieve afspraken mee heeft, zoals het Museum Buurtspoorweg, Hof te Boekelo, Landgoed Zonnebeek. Lars van Galen heeft zijn naam ook verbonden aan het museumrestaurant van No Hero in Delden. 

 

>> Niets meer missen van Misset Horeca?

Reageer op dit artikel