nieuws

Menublender: app die wachttijd voor gast verkort

Restaurant 751

Meer dan dertig Rotterdamse restaurants zijn aangesloten bij Menublender. Een app waarmee gasten hun lunch of diner vooraf kunnen bestellen én afrekenen. De app heeft tot doel de wachttijd te verkorten; restaurants kunnen beter plannen.

Menublender: app die wachttijd voor gast verkort

Gasten die gebruik maken van de app of de website van Menublender geven zelf aan hoe laat ze komen, of ze willen afhalen of ter plekke eten en ook al welk gerecht ze willen hebben. Ze bestellen en betalen vooraf. ‘Het verkort niet alleen het wachten voor haastige consumenten, restaurants kunnen ook beter plannen zo. Het scheelt hen bestellingen opnemen en afrekenen.’

Deelnemende restaurants betalen een commissie per bestelling. Deze ligt rond de tien procent, afhankelijk van de bestelling. Er zijn geen verdere bijkomende kosten en ze kunnen op elk gewenst moment weer stoppen met Menublender.

Volgens Carlo Tommasino, mede-oprichter en mede-eigenaar van Menublender zit de winst aan twee kanten. ‘Bij restaurants en bij consumenten. Deze laatste groep hoeft niet meer te wachten op het eten of de rekening en de restaurants weten precies wanneer welke gast komt. Gebruiker kunnen via de app ook vrienden of collega’s uitnodigen om mee te eten.’ Hij laat weten dat het een stand-alone platform is. Restaurants krijgen de bestellingen binnen op hun device (tablet of telefoon), via de app. Alleen betaalde orders worden doorgesluisd naar de restaurants.

Menublender

Als Menublender verder groeit, denken de makers aan uitbreiding naar anders steden of zelfs andere landen. Tommasino: ‘Dat willen we heel graag, maar is afhankelijk van veel factoren. Maar naar andere steden gaan we zeker. Gasten die onze app gebruiken kunnen 20 tot 30 minuten sneller buiten de deur lunchen. ‘Voor het diner geldt het zelfde. Werkenden, expats, studenten maar ook gezinnen worden allemaal steeds drukker. Thuis koken is steeds minder gebruikelijk. Menublender kan ook voor hen tijdwinst opleveren. Zoeken in de app kan op locatie, soort keuken/gerecht, tijd en datum.

De applicatie richt zich op bedrijven waar veel expats en hoger opgeleiden werken. Dat zijn de mensen die minder vaak hun eigen boterhammen mee naar het werk nemen. Als zij bij het restaurant van hun keuze alsnog langer dan tien minuten moeten wachten, neemt de app de kosten voor haar rekening.

Deelnemers MenuBlender

Enkele Rotterdamse deelneemrs: De Huismeester, O’Pazzo, Panzero, Ayla Solfood, The Fish Market, Bar Boca’s, Leaf Vegetarian, Burger Club, Lunchroom Aert van Nes, La Zia Maria, Esto, Proeflokaal Reijngoud en Fellini.

Reageer op dit artikel